Ühiskond

Rahvusarhiivi Tallinna ja Tartu uurimissaalides avanes tasuta ligipääs populaarse rahvusvahelise genealoogide portaali Geni Pro paketile.

Valitsus kiitis heaks ja saadab parlamenti seadusemuudatuse, mis soodustab ja lihtsustab nende välismaalaste Eestis ajutist viibimist ja elamist, kes panustavad Eesti majanduskeskkonna arengusse.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski tutvustas neljapäeval valitsuse istungil ettepanekuid tubakaseaduse muutmiseks, muu hulgas oli arutelu all kortermajade rõdudel ja akendel suitsetamise keelamine ning tubakatoodete riigisisese kaugmüügi keelamine.

Tööandja saab suvekuudeks appi võetud hooajatöölise kiirelt ja mugavalt töötamise registrisse kirja ka sõnumiga registreerides, inimese töötamise saab seejärel kinnitada seitsme päeva jooksul, teatas maksu- ja tolliamet.

Valitsus saadab parlamenti välismaalaste seaduse eelnõu, millega võetakse üle Euroopa Liidu direktiivid hooajatöötajate ja ettevõtjasiseselt üleviidud töötajate kohta. Sealhulgas pikendatakse Eestis lühiajalise töötamise aega kuuelt kuult üheksale.

Euroopa Komisjon esitas kolmapäeval e-kaubanduse meetmepaketi, mille eesmärk on võidelda asukohapõhise piiramise ehk geoblokeerimise vastu, muuta piiriülene pakivedu taskukohasemaks ning parandada tarbijate õiguste kaitset.

Raamatupidamise seaduse uuendamise tõttu on muutuse läbi teinud ka raamatupidamise toimkonna juhendid (RTJ), millest anname järgnevalt ülevaate.

Emori iga-aastast suurettevõtete maineindeksi pingerida juhib esmakordselt Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK), tööandjate maine pingereas on kolmandat aastat järjest esikohal Eesti Energia, järgnevad Tallink, RMK, Tallinna Sadam ja Kalev.

Tarbijakaitseamet peatab esialgu suvekuudeks vastuvõtud Kuressaares, Rakveres, Raplas, Sillamäel, Valgas ja Viljandis ning lõpetab nõustamistegevuse Paides, edasised otsused langetatakse aga sügisel.

Raamatupidamise seaduse uuendamise tõttu on muutuse läbi teinud ka raamatupidamise toimkonna juhendid (RTJ), millest anname järgnevalt ülevaate.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255