Majandus ja äri

Riigikogu Tallinna Sadama erikomisjoni esimehe Artur Talviku sõnul on teisipäeval riigikogus esitletud lõppraporti kõige olulisem järeldus see, et Eestis eksisteerib Tallinna Sadama juhtumi näitel poliitiline korruptsioon.

Teisipäev, 14 Juuni 2016 12:52

SAS-i piloodid streigivad

Lennufirma SAS pilootide streik jätkub teisipäeval ning selle tõttu jääb ära 240 lendu ja 25 500 reisijat kannatavad, kirjutas uudisteagentuur TT.

Hotelliäri elab läbi suuri muutusi. Klientide lojaalsust on aina raskem võita, broneeringuveebides on rohkete pakkumiste seast keeruline silma jääda ning nende vahendustasud pole samuti väikeste killast, kirjutab Grant Thornton Balticu juhtiv partner Mati Nõmmiste.

Krediidikorraldusfirma Intrum Justitia maksekäitumise uuring näitab, et lõplikult tasumata arvete osakaal Eestis on langenud rekordilisele 1,4 protsendi tasemele.

II ja III sambasse kogutud raha on igaühe isiklik vara. Kui koguja ise seda mingil põhjusel välja ei võta, ei lähe see raha riigile ega kindlustusseltsile, vaid see on võimalik jätta lähedastele, kirjutab SEB Foorum.

Teisipäev, 14 Juuni 2016 11:02

Üksnes odav raha ei päästa majandust

Praegu toimib ligikaudu 18% maailmamajandusest negatiivsete intressimäärade keskkonnas (euroala, Jaapan, Rootsi, Taani, Šveits). Kui siia juurde lisada veel nullilähedased keskpankade intressimäärad, tõuseb see osakaal lausa 40 protsendini.

Tööandjad peavad sageli tegelema ettevõttesse saabuvate kohtutäiturite nõuetega, mis toob kaasa märkimisväärselt lisatööd ja ka kulusid.

Kultuuriministeeriumi loomemajandusnõuniku Anu-Maaja Palloki sõnul on tegemist ettevõtluse edendamisele suunatud meetmega, mille peamiseks eesmärgiks on tõsta Eesti loomemajandusettevõtete rahvusvahelist konkurentsivõimet.

Viimase aasta jooksul teenis oma igapäevatöö kõrval täiendavat sissetulekut 39% Eesti elanikest, lisatööst saadav sissetulek jääb enamasti vahemikku 50–200 eurot kuus, selgus Swedbanki rahaasjade teabekeskuse uuringust.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference