Ilmunud õigusaktid

Riigikogu võttis kolmapäeval vastu seadusemuudatused, millega muutuvad nii e-residentidele kui Eesti elanikele pangakonto avamise võimalused lihtsamaks.

Kolmapäev, 15 Juuni 2016 16:01

Eesti põnevad paigad ootavad avastamist

Ees on ootamas jaanipäev ja suvepuhkus, mil on just õige aeg avastada Eesti põnevaid paiku. Statistikaamet pakub välja mõne võimaluse, mida võiks oma puhkuseplaane tehes kaaluda.

Kolmapäev, 15 Juuni 2016 15:48

Parlament kiitis heaks elatisabifondi loomise

Riigikogu võttis kolmapäeval vastu perehüvitiste seaduse, mis koondab senised peretoetuste ja vanemahüvitiste seadused ning hõlmab täiesti uut elatisabifondi skeemi.

Eestis on toidukaubad Euroopa Liidu keskmisest 12 protsendipunkti odavamad, alkohoolsed joogid aga 4 protsendipunkti kallimad, selgub Eurostati andmetest.

Üle poole Eesti elanikest peab naiste ajateenistust vajalikuks, selgus kaitseministeeriumi tellitud uuringust.

Millal saab varade sihtfinantseerimisena saadud toetuse kanda tulusse? Näiteks kogu toetus saadakse kahe aasta jooksul. Kas esimesel aastal saadud toetuse võib kohe kanda tulusse või saab seda teha alles siis, kui kogu investeering on tehtud ja seega ka näiteks võimalikud projektile esitatud tingimused on täidetud?

Riigi äriühingute kogukasum vähenes möödunud aastal 53,3% ja langes 128 miljonile eurole; enim mõjutas langust Eesti Energia, mille puhaskasum langes mullu 75%.

Üldiselt on lasteaiad nii lastele kui ka töötajatele turvalised kohad. Paraku juhtub sealgi õnnetusi, mida saaks lihtsaid reegleid järgides ära hoida.

Kolmapäev, 15 Juuni 2016 11:29

Eelmise hooaja pakendiauditi õppetunnid

Pakendiaruandlust on Eestis peetud juba üle kümne aasta, kuid auditikogemus on märksa lühem – pakendiaruannete auditeerimiskohustus kehtib 2014. aastast. Lisaks jõustus tänavu tunduvalt kõrgem kohustusliku pakendiauditi piirmäär.

Keskkonnaministeerium töötas vanade rehvidega seotud probleemi lahendamiseks välja ettepanekud jäätmeseaduse muutmiseks, et suureneks kontroll müügile lastud rehvikoguste üle ning paraneks järelevalve.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!