Tööõigus ja tööturg
Neljapäev, 09 Juuni 2016 17:00

Politsei võtab kasutusele narkoanalüsaatorid

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) võtab kasutusele elektroonilised seadmed, mis tuvastavad praeguste kiirtestidega võrreldes rohkem narkootilisi aineid ja teevad seda kiiremini.

Ravimiamet avastas koostöös maksu- ja tolliametiga Interpoli eestvedamisel korraldatud rahvusvahelise operatsiooni käigus pooleteise nädalaga üle 20 ravimitega seotud rikkumise.

Rahandusministeeriumi teatel saab Eesti majanduskasv tõusta oma potentsiaalsele kiirusele eelkõige väliskeskkonna paranemise kaudu; see aga eeldab senisest aktiivsemat kogunõudluse toetamist makromajanduspoliitikatega, kuna erasektori jaoks on praegune nõudluskeskkond endiselt nõrk ja ebakindel.

Neljapäev, 09 Juuni 2016 12:53

Maikuu maksulaekumine kasvas 3,8 protsenti

Maksu- ja tolliamet kogus maikuus 518,3 miljonit eurot makse ehk 3,8% rohkem kui aasta varem samal kuul, maksulaekumise kasvu toetasid eelkõige tööjõumaksud.

Hanketegevus on Eestis heal tasemel, selgus hiljuti valminud riigihangete plaanilise järelevalve tulemusena. Vähenenud on hankijate arv, kelle töös esines puudusi ning nõuetekohaste hankemenetluste rikkumisi esineb üksikuid ja need on enamasti tingitud teadmatusest.

Alkoholitootjate ja maaletoojate liidu andmetel oli mai lõpus 10% Eesti kange alkoholi turust Lätti siirdunud ning liidu prognoosi kohaselt soetavad Eesti ostjad aasta lõpuks 20% kangest alkoholist Läti piiril asuvatest kauplustest.

1. juulil on statistikaameti küsimustiku „Ettevõtte kompleksne majandusaasta aruanne“ (EKOMAR) esitamise tähtaeg. Kuna varasemate aastate kogemus näitab, et tähtajaks esitab selle vaid 30% ettevõtetest, sunnib see statistikaametit alates tänavu suvest andmete esitamata jätjate suhtes sunniraha rakendama ja alustama haldusmenetlust sunniraha väljanõudmiseks.

Mitmed tööandjad leiavad, et tööinspektsioon kiusab neid asjatult, mõistmata, et tegelikult oleks koostöö neile palju kasulikum.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255