Majandus ja äri
Kolmapäev, 10 August 2016 16:02

Arve tähtsusest käibemaksu mahaarvamisel

Arve mittenõuetekohane vormistamine võib põhjustada maksuriski, mis ei anna ettevõtjale võimalust oma kuludelt sisendkäibemaksu maha arvata.


Juurdepääs käesolevale materjalile on finants- ja õigusajakirja RUP tellijatel.

Registreeritud töötute arv langes juulis kuuga 1,1% ehk kokku 297 inimese võrra ja kuu lõpus oli töötuna arvel 26 912 inimest ehk 4,2% 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust, teatas töötukassa.

Eestis toodetud alkoholi koguseline eksport kasvas tänavu esimesel poolaastal võrreldes mullu sama perioodiga 8%. Kodumaise käsitööõlle eksport on sama perioodi võrdluses suurenenud 81 korda ja seda eksporditi esimesel poolaastal 18 riiki, kirjutavad statistikaameti spetsialistid  Evelin Puura ja Hanna Pook ameti blogipostituses.

Paljude aastate kogemus näitab, et korteriühistu tegevuse tõhusus ehitise mõtteliste osade, maatüki haldamisel ning liikmete ühiste huvide esindamisel sõltub liikmete aktiivsusest – kui innukalt juhatuse kokkukutsutud üldkoosolekutel osaletakse.


Juurdepääs käesolevale materjalile on finants- ja õigusajakirja RUP tellijatel.

Palun kommenteerige asjaolu, et välislähetuse päevaraha maksuvaba piirmäära ületav osa ei lähe arvesse keskmise töötasu arvestamisel, kuigi seda maksustatakse nagu töötasu, sh sotsiaalmaksuga. Kuidas arvestab haigekassa 2017. aastal haigushüvitist – kas 2016. aasta sotsiaalmaksustatud palgatulu alusel, kuhu kuulub ka välislähetuse päevaraha maksuvaba piirmäära ületav osa? Kas see ei ole ebaõiglane?

Kuigi juunis Eestist eksporditud kaupade väärtus langes ning ka esimese poolaasta jooksul kasvu ei olnud, oli sellise nõrga tulemuse peamiseks põhjuseks re-eksporditavate nafta- ja õlitoodete ning elektrienergia vähenemine.

Nordea pank kavatseb eraklientidele viipemakse võimalusega kaarte hakata väljastama oktoobri teises pooles, SEB teeb seda järgmisel aastal.

Swedbank tõstab 1. septembrist MasterCard Business Debit ja Visa Business Electron deebetkaartide kuuhooldustasu 1,28 eurolt 1,50 eurole, kui aga eelnimetatud kaardid omavad vaid sularaha sissemakse võimalust, siis 0,32 eurolt 0,50 eurole.

Eestis on aastas tööturult eemal umbes 6000 vanemat, kelle peres kasvab alla kaheksa-aastaseid lapsi. Neist 91% on naised, mis tähendab, et suuremat osa hoolduskoormusest kannavad just nemad, kirjutab sotsiaalministeeriumi laste ja perede osakonna juhataja Hanna Vseviov ministeeriumi ajaveebis.

Uute toodete, tavade, protsesside ja tehnoloogiate arendamise toetus on Eesti maaelu arengukava (MAK) 2014–2020 meetme 16 „Koostöö” tegevuse alaliik.
2014–2020 programmperioodiks kavandatud eelarve meetmele "Uute toodete, tavade, protsesside ja tehnoloogiate arendamise toetus " on 6,3 miljonit eurot, millest 500 000 eurot on kavandatud 2016. aasta taotlusvooruks.

2016. aastal toimuvas taotlusvoorus on toetuse maksimaalne suurus 50 000 eurot abikõlblikest kuludest projekti kohta.

Täpsema info toetuse eesmärkide ja tingimuste kohta leiate alljärgnevalt:

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference