Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Esmaspäev, 16 Oktoober 2017
Esmaspäev, 16 Oktoober 2017 16:31

Laenu anda ja võtta peab oskama

Laenulepingut sõlmides kohustub laenuandja andma laenuvõtjale laenu (mõne rahasumma) ja laenuvõtja kohustub saadud laenu tagasi maksma. Laenuks võib vormistada ka mis tahes muu võlgnevuse, mis poolte vahel juba varem olemas oli. Näiteks võib laenuna käsitleda maksegraafikut, mis lepitakse kokku tähtaja ületanud võlgnevuse tasumiseks.
Esmaspäev, 16 Oktoober 2017 13:19

Eesti eksport kasvas kaheksa kuuga 9 protsenti

Eesti eksport kasvas tänavu esimesel kaheksal kuul 9 protsenti 8,4 miljardi euroni, samas kui import kasvas 11 protsenti 9,8 miljardi euroni.
Sotsiaalkomisjon alustab esmaspäeval äriühingu juhi töötuna arvelevõtmise tingimuste muutmise eelnõu ettevalmistamist esimeseks lugemiseks, muudatuse kulud ulatuvad ligi 10 miljoni euroni aastas.
We are a team of talented and young people passionate about our products that are used by millions of people globally. Together we aim to get things done without bureaucracy and we enjoy doing it from a flexible and comfy, yet professional and engaging work environment.
Esmaspäev, 16 Oktoober 2017 12:26

SEB korraldab enda klientidele diginädalaid

Ajavahemikul 6. novembrist kuni 15. detsembrini korraldab SEB pea kõikides oma kontorites diginädalaid. Algatuse eesmärgiks on harida enda kliente digitaalsete lahenduste kasutamisel, täpsemalt Smart-ID, mobiil-ID, SEB mobiilirakenduse, aga ka digitaalsete pangateenuste kasutamisel. Nõu ja juhendamist saab samuti teiste pangatoodete ja autentimisvahendite kasutamise või uuendamisega.
Elasid kord Jüri ja Mati, kes tegid koos äri. Äritegevuse lõppemisel oli kummalgi mehel oma äripartneri vastu mitmeid rahalisi nõudeid. Erinevate summade liitmise tulemusena jõuti kokkuleppele, et Jüri on Matile võlgu 1000 eurot. Mati oli nõus võlgnevuse sissenõudmisega ootama, kui Jüri tunnistab tingimusteta oma võlgnevust Mati ees. Mati koostas dokumendi, milles oli kirjas: „Jüri võlgneb Matile 1 000 eurot“, ning Jüri allkirjastas selle. Mati oli rahul, sest tal oli nüüd olemas konkreetne dokument, mille alusel saab vajadusel kohtusse pöörduda. Tundub lihtne? Paraku see nii ei ole.
Esmaspäev, 16 Oktoober 2017 11:44

Kas kaugtööl võib ka tööõnnetus juhtuda?

Mõned meie ettevõtte töötajad teevad kaugtööd, tööd tehakse päris kaugel (teisel mandril). Kui töötaja näiteks kaugtööl olles kukub, kas siis tööandja peab seda õnnetust ka kuidagi uurima?
Esmaspäev, 16 Oktoober 2017 11:15

Laenu anda ja võtta peab oskama

Laenulepingut sõlmides kohustub laenuandja andma laenuvõtjale laenu (mõne rahasumma) ja laenuvõtja kohustub saadud laenu tagasi maksma. Laenuks võib vormistada ka mis tahes muu võlgnevuse, mis poolte vahel juba varem olemas oli. Näiteks võib laenuna käsitleda maksegraafikut, mis lepitakse kokku tähtaja ületanud võlgnevuse tasumiseks.
Kiirhinnangu1 põhjal oli Eesti maksebilansi jooksevkonto 2017. aasta augustis 63 miljoni euroga plussis. Kaupade ja teenuste konto ülejääk oli 116 miljonit eurot, mis on 38 miljoni euro võrra väiksem kui aasta tagasi. Samas suurenes nii kaupade kui ka teenuste eksport ja import. Kaubaeksport kasvas 6% ja -import 12%, mistõttu kaupade konto puudujääk suurenes aasta võrdluses 60 miljoni euro võrra ja oli 75 miljonit eurot. Suvekuule omaselt oli teenuste konto ülejääk suur ja ulatus 192 miljoni euroni, suurenedes aastaga 22 miljoni euro võrra. Teenuste eksport kasvas 9% ja import 6%. Investeerimistulude ja jooksevülekannete ehk esmase ja teisese tulu netoväljavool kokku suurenes 22 miljoni euro võrra ja oli 53 miljonit eurot.
Eften Real Estate Fund III AS-i aktsiate noteerimise kuupäev Nasdaq Tallinn börsi nimekirjas võib selguda paari nädala pärast, 12. oktoobril registreeriti fondi uus põhikiri.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference