Maksud ja raamatupidamine
Soome ärileht Kauppalehti teatas, et mitme Soome keskmise suurusega tehnoloogiaettevõtte esindajate sõnul on väike palgatõus nende töötajatele tõenäoliselt vajalik.
Ametiühingute keskliit ja tööandjate keskliit jõuavad alampalga läbirääkimistes kokkuleppele ilmselt 25. oktoobril, tõenäoliselt tõuseb alampalk järgmisest aastast 500 euroni.

Maksu- ja tolliamet ootab novembris huvilisi üle Eesti korraldatavatele tasuta koolitustele. Novembris saab osaleda järgmistel koolitustel:

Eesti riigieelarve esimese kaheksa kuu tulud kasvasid eelmise aastaga võrreldes 7,3 protsenti 5,78 miljardi euroni; kulud ja investeeringud kasvasid 6,4 protsendi võrra 5,74 miljardi euroni.
Euroopa Liit võib kaotada 1,2 miljonit töökohta, kui Suurbritannia lahkub liidust ilma kokkuleppeta, ütles Belgia majandusminister reedel, hoiatades, et tema riigile oleks sellel "katastroofiline" mõju.
Tööinspektsioon kontrollis tööohutust ning töötingimustest teavitamist ehitusobjektidel. Kontrolliti 18 ehitusobjekti, tuvastati 14 rikkumist ning algatati järelevalvemenetlus tööandjate suhtes, kes olid jätnud tööregistrisse kandmata või lähetamise teatise esitamata 17 välismaalase kohta.
Täna toimub portaalis https://www.europeanjobdays.eu/en/events/fast-track-career-baltics esimene Balti riikide ühine online-töömess. Messi korraldavad kõigi kolme riigi tööturuasutused, Eestis on kaasatud ka EAS-i programm WorkInEstonia.

Messil osaleb 40 tööandjat Eestist, Lätist ja Leedust, kõigi kolme riigi tööturuasutused ja EURES-e nõustajad. Esindatud on peamiselt info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, tootmise, tööstuse, laonduse ja HoReCa sektori ettevõtted. Kokku on neil pakkuda mitusada töökohta nimetatud valdkondades. Tänahommikuse seisuga oli end messil osalejaks märkinud ligi 700 tööotsijat nii Euroopa Liidu riikidest kui mujaltki. Messi kodulehte on seni kõige enam külastatud Ukrainast, suur huvi on olnud ka Rumeeniast ja Portugalist.

Eesti Töötukassa EURES-e peaspetsialist ja online messi projektijuht Jaanus Valdmaa tõdeb, et nii tööandjate kui tööotsijate huvi messi vastu kasvab. „Hea on öelda, et tööandjad ja tööotsijad kasutavat uudset messiformaati üha enam. Virtuaalne mess on mugav viis välistööjõudu – kellest üle kahe kolmandiku on kõrgharidusega – värvata ning oma ettevõtte seisukohalt tööturu hetkeseisu kaardistada,“ lisas Valdmaa.

Mess toimub täna kell 11 – 15 Euroopa Komisjoni loodud online-messide platvormil: https://www.europeanjobdays.eu/en/events/fast-track-career-baltics. Kogu messi vältel saavad tööotsijad osalevate tööandjatega internetivestluse vahendusel suhelda ning jälgida messiprogrammi, mis tutvustab Balti riike kui töötamise sihtkohta ning messil osalevaid tööandjaid.
Maksu- ja tolliamet (MTA) ja rahandusministeeriumi infotehnoloogiakeskus sõlmisid reedel 1,5 miljoni eurosed lepingud tarkvaraettevõtetega Icefire ja Nortal uue e-maksuameti arendamiseks 2019. aastaks.
Iirimaal ja Suurbritannial õnnestus lisada Euroopa Ülemkogu järelduste teksti seisukoht, et digifirmasid tuleks maksustada globaalsel tasandil ning EL peaks hoiduma omapoolse maksu kehtestamisest, ütles Iiri peaminister Leo Varadkar reedel Brüsselis.
Korteriühistu juhatus tahab tagasi astuda, kuid üldkoosolek ei suuda leida uusi juhatuse liikmeid. Kas korteriühistu juhatusel on mingi võimalus enda kohustused lõpetada?

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255