Ilmunud õigusaktid
Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) juhi Peep Petersoni hinnangul on Euroopa Liidu (EL) liikmesriikide kokkulepe lähetatud töötajate õiguste osas positiivne, suurendades võrdset kohtlemist ning aitab säilitada Euroopa ühisturgu.
Eesti valitsussektori võlatase sisemajanduse koguprodukti (SKP) suhtes oli teises kvartalis 8,9 protsendiga Euroopa Liidu (EL) madalaim, langedes seejuures aastaga 0,7 protsendipunkti võrra.
Eurostati andmetel oli Eesti valitsussektori defitsiit sisemajanduse koguprodukti (SKP) suhtes teises kvartalis 0,1 protsenti, samas kui Lätis ja Leedus oli valitsussektor ülejäägis.
Tööandjate ja ametiühingute esindajad on jõudnud kokkuleppele tõsta tulevast aastast alampalk 500 euroni; leppe alkirjastamiseni plaanivad sotsiaalpartnerid jõuda lähipäevil.
Eesti Tööandjate Keskliidu juhi Toomas Tamsari hinnangul kahjustab Euroopa Liidus (EL) saavutatud lähetatud töötajate kokkulepe Eesti riigi, ettevõtete ja ka lähetatud töötajate huve.
Euroala majapidamistel oli tänavu kolmandas kvartalis lihtsam laenu saada, samas kui laenutingimused ettevõtetele püsisid suuresti muutumatud, teatas Euroopa Keskpank (ECB) 24. oktoobril.
Eluasemelaenude kasv jätkas kolmandas kvartalis kiirenemist ning septembris suurenes portfell aasta võrdluses 6,5%, 6,9 miljardi euroni. Laenunõudlust toetab keskmise palga kiire kasv, aga ka kindlustunne tuleviku suhtes, mis on viimaste aastate kõrgeimal tasemel. Eluasemeturu aktiivsus on püsinud suur ja hinnad kasvasid mõõdukalt edasi. Uusi eluasemelaene andsid pangad kolmandas kvartalis kokku 10% suuremas summas kui aasta tagasi, uute laenude lisandumise tempo on aga viimastel kuudel aeglustunud. Autoliising kasvas endiselt kiiresti – aastataguse ajaga võrreldes on selle maht 15% suurem.
Kindlustusfirma Gjensidige pikaajaline eesmärk on saada Baltimaade turujuhiks, ütles ettevõtte peadirektor Marius Jundulas.
Riigikohtu 16.10.2017 ilmunud lahend kinnitab, et vähemusosanikud ja -aktsionärid saavad pahatahtlikult äriühingu kasumit kõrvale juhtinud enamusosanike või –aktsionäride vastu kahju hüvitamise nõude esitada.
Euroopa Liidu liikmesriikide tööministrid jõudsid esmaspäeva õhtul Luxembourg'is pärast 11 tundi kestnud vaidlusi kompromissile "lähetatud töötajate" õigustes ja kohustustes.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!