Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Kolmapäev, 04 Oktoober 2017
Euroopa Komisjon tegi ettepaneku ulatuslikult reformida Euroopa Liidu käibemaksusüsteemi, et teha see kaasaegsemaks ja efektiivsemaks.
Riigi ülesanne on pakkuda korteriomanikele suuremat õiguskaitset, esimene samm sellel teel on kolme kuu pärast jõustuv korteriomandi- ja korteriühistuseadus, ütles justiitsminister Urmas Reinsalu täna korteriühistute foorumil.
„Uus seadus paneb paika nii korteriomanike omavahelised suhted kui korteriomanike suhted korteriühistuga,“ märkis Reinsalu. „Näiteks väheneb märkimisväärselt viivis, mida korteriühistu saab korteriomanikult nõuda. Eesmärk on kaitsta koduomanikku, kes on ajutiselt sattunud makseraskustesse. Praegune viivis on ligi kolm korda suurem kui üldine seadusjärgne viivis ja võib tekitada olukorra, kus ajutiselt makseraskustesse sattunud korteriomanik ei suudagi sellest välja tulla.“
Kolmapäev, 04 Oktoober 2017 14:54

Riigihankehaiguste ravi jätkub

Uut riigihangete seadust (edaspidi  ‒  seadus) tervikuna võib kokkuvõttes hinnata kui tugevat keskmist. Kohustuslikus korras on üle võetud Euroopa Liidu nõutavad muudatused, kuid vähe on sätteid, millega suunatakse Eesti hankijaid maksumaksja rahaga paremini ümber käima ning pakkujaid vähem jokitama.

Juurdepääs käesolevale materjalile on finants- ja õigusajakirja RUP tellijatel.

Maksu- ja tolliamet (MTA) tuletab tööandjatele ja raamatupidajatele meelde, et alates 2015. aastast tuleb tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioonil märkida ka töölepinguga töötajate tööaja määr.
Riikide eeldused ja võimalused majanduskasvuks on erinevad. Majanduskasv ei ole ühtlane, vaid võib aastate lõikes erineda, olla tsükliline. Majanduse kasvupotentsiaal ehk kasvuvõime, mille määravad muu hulgas riiklikud institutsioonid, inimeste hulk ning nende oskused ja teadmised, ettevõtete tootmisressursid, tootmistehnoloogia jne, seevastu aastate lõikes hüppeliselt ei muutu, vaid areneb järk-järgult. Kui vaadata Eesti majandust, siis stabiilselt ja kindlalt suudab see kasvada umbes 3–4% juures.
Juhul kui üks ID-kaart peaks reaalselt lahti murtama, on politsei- ja piirivalveamet (PPA) ja sertifitseerimiskeskus seadusest tulenevalt kohustatud sulgema tõenäoliselt kõik 750 000 turvaohuga ID-kaarti.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255