Ühiskond
Tere ja Farmi piimatööstuse juhi Katre Kõvaski sõnul peaks riik lahendama tööstusettevõtete jaoks tööjõupuuduse ja palgasurve probleeme ja aitama ettevõtteid uute turgude leidmisel.
Lihatööstuse HKScan Estonia juhi Anne Mere sõnul on nii lihttööliste kui ka spetsialistide leidmine iga kuuga aina keerulisem ning tema hinnangul peaks lihtsustama välismaalaste palkamise protsessi.
Praktiseeriv audiitor aktsepteerib kindlustandva teenuse ainult siis, kui sellel on olemas kõik vajalikud tunnusjooned. Nimetatud tunnusjoontest ja audiitori töövõtueelsest analüüsist ning juba aktsepteeritud töövõtu ülesütlemise põhjustest annamegi alljärgnevalt ülevaate.
Augustis tasuti maksu- ja tolliametile 555,5 miljonit eurot makse, mis on 7 protsenti rohkem kui mullu samal kuul. Kaheksa kuu kokkuvõttes on maksutulu võrreldes möödunud aastaga tasutud 5,5 protsenti enam ning riigieelarvega aastaks kavandatust on täidetud 64,4 protsenti, teatas Rahandusministeerium.
Kinnisvarabüroo 1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahteri hinnangul jätkub Tallinnas kinnisvarahindade kasv.
Euroopa Keskpanga (ECB) stressitestist selgus, et ECB otsese järelevalve all olevad Euroopa pangad on valmis ootamatuks intressimäärade tõusuks.

Töötan kullerina natuke üle aasta ja nüüd on selg hakanud valutama. Kui seljavaluga perearstile pöördusin, küsis ta, kas ma olen töötervishoiuarsti juures tervisekontrollis käinud. Mind ei ole kontrolli saadetud. Ma arvasin, et see kehtib ainult arvutiga töötajatele. Kas need töötajad, kes töötavad kontorist väljaspool (nt kullerid), peavad ka läbima kontrolli töötervishoiuarsti juures?

Tööinspektsiooni hinnangul ei laiene töötervishoiu ja tööohutuse seadus vabatahtlikele, kes ei ole tööturuteenusel, ning inspektsioonil ei õnnestu alati veenda tööde korraldajat järgima seaduse nõudeid.
Tarbijakaitseameti hinnangul keelavad reklaamiseaduses sisalduvad finantsteenuste reklaami piirangud ära ka nn kompleksreklaamid, kus reklaamitakse kaupasid või teenuseid koos järelmaksuvõimalusega, kirjutab Eesti Kaubandus-Tööstuskoda.

Luminori peaökonomist Tõnu Palmi sõnul on hinnakasv Eestis Euroopa Liidu tasemest jätkuvalt rohkem kui 2 protsendipunkti kiirem ning see olukord jääb paraku püsima.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255