Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Kolmapäev, 01 November 2017
Kolmapäev, 01 November 2017 16:12

SEB lõpetab koodikaartide väljastamise

Alates 1. novembrist lõpetab SEB koodikaartide väljastamise, pakkudes oma praegustele ja tulevastele klientidele autentimise alternatiiviks Smart-ID, Mobiil-ID või PIN-kalkulaatori võimalust. Alaealistele klientidele jätkub koodikaartide väljastamine vastava soovi korral.
Kolmapäev, 01 November 2017 15:20

Majanduslik ebavõrdsus on suurem kui kunagi varem

Swedbank Eesti juhi Robert Kitti hinnangul läheb Eesti majandusel paremini kui kunagi varem, kuid seejuures on ka ühiskonnas valitsev majanduslik ebavõrdsus suurem kui kunagi varem.
Alates 2014. oktoobrist väljastatud ID-kaartidel on tuvastatud turvanõrkus ja kõik nendele kaartidele väljastatud sertifikaadid kuuluvad lähiajal tühistamisele. Selleks, et Teie ID-kaardi sertifikaatide digitaalne kasutus oleks ka edaspidi võimalik, palume Teid tutvuda allpool oleva juhendiga ning uuendada sertifikaadid ära esimesel võimalusel.
23. novembrist–4. detsembrini saavad põhiseaduslikud institutsioonid, valitsusasutused ja nende hallatavad asutused, avalik-õiguslikud juriidilised isikud ning sihtasutused taotleda struktuuritoetust taotlusvoorust „Avalike teenuste arendamine info- ja kommunikatsioonitehnoloogia võimaluste abil“
Kolmapäev, 01 November 2017 14:14

Kaubandus valmistub e-kaubanduse plahvatuseks

Rimi Eesti juht Vaido Padumäe sõnul ei ole 1-2-protsendilise turuosakaaluga e-kaubandus kasumlik veel äri, kuid kogu kaubandus valmistub e-kaubanduse plahvatuseks ning ka Rimi töötab e-kaubanduse projekti kallal.
Kaubanduskoda jälgib ja analüüsib juba alates 2016. aasta algusest pensionifondide varade investeeringuid Eesti majandusse. Kui selle aasta esimeses kvartalis oli see vaid 5,01 protsenti, siis kolmandas kvartalis on investeeringute osakaal tõusnud juba rekordilise 7,51 protsendini.
Kolmapäev, 01 November 2017 12:58

Maksuvaba tulu hakkab sõltuma inimese aastatulust

Järgmine aasta toob suurele osale inimestest kaasa maksuleevenduse, kui maksuvaba tulu määr kerkib 500 euroni. Samas tekib vajadus oma aastasel tulul silm peal hoida, et vältida tulumaksu juurde tasumist 2019. aastal,.
Kolmapäev, 01 November 2017 12:55

MTA tuletab meelde maamaksu tasumist

Maksu- ja tolliamet (MTA) saadab novembri esimesel nädalal meeldetuletuse 9200 inimesele, kellel on maksukohustus jäänud tähtajaks tasumata.
2017. aastal korraldatud noorte finantskäitumise uuring, millest võttis osa 776 noort vanuses 18 kuni 25 eluaastat, näitas Eesti noorte head finantsplaneerimise ja juhtimise oskusi, finantsilist ettenägelikkust ja aktiivsust tööturul. Puudu jääb aga noortel ettevõtlikkusest ja investeerimisjulgusest.
Mitmel IT-valdkonna hankijal on murekohti napilt poolteist kuud kehtinud uue riigihangete seaduse nõuete täitmisega ning tehtud vigade parandamise käigus tehakse sageli uusi vigu, ütleb tarkvaraettevõtte CGI hankeekspert Taavi Hermlin.