Majandus ja äri
Ericsson Eesti juhi Seth Lackmani sõnul peavad ettevõtted oma väärtusahela digitaliseerima, sest vastasel juhul jäädakse konkurentsivõimes maha.
Reede, 17 November 2017 14:36

Kas Eesti riigi rahandus on kriisis?

Rahandusministeeriumi fiskaalpoliitika osakonna juhataja asetäitja Erki Lõhmuste analüüsib Eesti majanduse kasvule eri analüütikute antud erinevate hinnangute tagamaid. Samuti annab ta ülevaate sellest, mida soovitavad Eesti riigi majanduse edendamiseks rahvusvahelised organisatsioonid.

Nädalalõpuks pakume pisut mõtlemisainet neile, kes tahavad ettevõtjaina edukad olla ja samas ka elust rõõmu tulla. Vaatleme tegevusi, mille peale võiks mõelda iga ettevõtja. Kui viite ellu neist kas või mõne, võib see olla määrava tähtsusega – mitte ainult teie äritegevusele, vaid ka tervise ja heaolu seisukohalt. (Artikkel on ilmunud veebiajakirjas mashable.com)
Riigikohus lahendas hiljuti ühe olulise vaidluse, kus käsitles põhjalikult tehnovõrkude talumiskohustuse tekkimise aluseid ning sellega seoses ka tehnovõrgu omandi põhimõtteid (Riigikohtu otsus 2-15-17137).
Rahandusministeeriumi hinnangul ei sea Eestis plaanitud tuleva aasta eelarvedefitsiit Eesti majandust ohtu, sest suuremat kriisi oodata ei ole.
Novembris alustas Eesti esimene üürikinnisvara ühisinvesteerimise platvorm Bitofproperty, mille eesmärk on võimaldada üüriinvestoritel turule siseneda väikeste summadega, ostes terve korteri asemel sellest vaid osa.
Reede, 17 November 2017 11:13

Alaealised töösuhtes

Töölepingu seadus näeb alaealisele ette täiendava kaitse töösuhetes, mistõttu kehtivad alaealisega töölepingu sõlmimisel mitmed piirangud, mida tööandja peab arvesse võtma.

Juurdepääs käesolevale materjalile on finants- ja õigusajakirja RUP tellijatel.

Reede, 17 November 2017 10:47

Optsioon

Optsioon on leping kahe osapoole vahel, kellest üks on optsiooni kirjutaja(option writer) ja teine optsiooni ostja (option buyer). Ostjal on võimalus (õigus) osta või müüa tulevikus kokkulepitud hinnaga (strike, exercise price) alusvara. Alusvara võib olla aktsia, valuuta, võlakiri jne. Optsioon on ainuke tuletisinstrument, mis annab võimaluse, millega ei kaasne kohustust. Ostja maksab optsioonipreemiat (premium) selleks, et selline võimalus omandada. Optsioonipreemia on samal ajal ostja maksimaalne kaotus.1

16. novembril toimunud kaubanduskoja juhatuse koosolekul kinnitas koja juhatus arbitraažikohtu lepitusmenetluse reglemendi. See tähendab, et nüüdsest saavad vaidlevad pooled kokkuleppel vaidluse lahendamiseks valida arbitraažikohtusse pöördumise kõrval ka lepitusmenetluse, mis on võrreldes kohtumenetlusega oluliselt soodsam.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference