Ühiskond
Täna esitletud kuriteoohvrite kaitse ja kohtlemise uuringust selgus, et 60% uuringus osalenud ohvritest peab Eesti õiguskaitsesüsteemi küll usaldusväärseks, ent ohvrikaitsesüsteem peaks enam lähtuma kannatanu vajadustest, teatas justiitsministeerium.
Kolmapäev, 22 November 2017 14:55

Riigihange – riigi mitmekülgne tööriist

Igal aastal avaldab rahandusministeerium riigihankevaldkonna kokkuvõtte möödunud aasta olulisemate arengute kohta ja annab ka ülevaate riigihankepoliitika laiematest eesmärkidest. Rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna nõunik Karoli Niilus kirjutab Rahablogis äsja avaldatud dokumendi põhjal pikemalt kahest olulisest suunast Eesti riigihankepoliitikas:
Euroopa Komisjon hoiatas kolmapäeval, et Itaalia jätkuvalt kõrge valitsuse võlatase annab põhjust muretsemiseks.
Novira Capital käivitas kinnisvara ühisrahastusportaali Argeld, kus igasse projekti investeerib ka ettevõte ise.
Euroopa Komisjoni hinnangul on Eesti 2018. aasta eelarvekava üldjoontes Euroopa Liidu (EL) eeskirjadega kooskõlas, kuid on oht seatud eelarve-eesmärgist kõrvale kalduda.
17. novembril kogunesid finantstehnoloogia asjatundjad Tallinnas Fintech Forum-nime kandval üritusel. Paneelis “How Are We Breaking Down Walls to Become a Single Financial Market?” astus üles Swedbanki digitaalse innovatsiooni juht Emma Heimonen. Maarja Karmini intervjuu Heimoneniga ilmus Swedbanki majandusblogis Kukkur.
Kolmapäev, 22 November 2017 12:58

Pensionireformi eelnõu jõuab valitsusse märtsis

Pensionireformi eelnõu, millega muudetakse pensionivalemit, seotakse pensioniiga oodatava elueaga ning millega hakkab pension sõltuma töötatud ajast, esitatakse valitsusele märtsis.
Ühistupanga kaebus finantsinspektsiooni otsusele mitte anda pangale krediidiasutuse tegevusluba võib saada lahenduse märtsis; seni jätkab Ühistupank laenude andmist ettevõtetele, sest see on ainuke tegevus, mis on lubatud tegevusloata.
Täna toimub Brüsselis Euroopa Parlamendi ja liikmesriikide parlamentide vaheline ühtekuuluvuspoliitika tuleviku seminar, kus arutatakse võimalusi, väljakutseid ja edasisi samme. Seminaril annab riigihalduse minister Jaak Aab eesistujana parlamendiliikmetele ülevaate möödunud nädalal toimunud ühtekuuluvuspoliitikale pühendatud üldasjade nõukogu tulemustest.
Kolmapäev, 22 November 2017 11:09

Tulu teenuse müügist ja valmidusastme meetod

Lepingut käsitletakse kui teenuslepingut, kui see on sõlmitud mingi konkreetse objekti ehitamiseks või tootmiseks ning tellijal on õigus kaasa rääkida ja otsustada objekti peamiste omaduste üle. Kui tellijal on ainult piiratud õigus tellitud objekti kujundamisel, käsitletakse seda kui kauba müügilepingut. Samuti on tegemist kauba müügilepinguga, kui ettevõte toodab ja müüb universaalset toodet, mis ei ole kliendispetsiifiline.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255