Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Kolmapäev, 29 November 2017
Kolmapäev, 29 November 2017 14:03

Maksuotsused võiksid olla avalikud

Kaubanduskoda tegi rahandusministeeriumile ettepaneku avalikustada maksu- ja tolliameti kodulehel sarnaselt riigile tasutud maksude summale ja maksuvõlgade suurusele ka maksuhalduri tehtud maksuotsused. See aitaks koja hinnangul suurendada maksukeskkonna läbipaistvust ning parandada maksekuulekust.
Kolmapäev, 29 November 2017 13:51

Palgakasvu kiirenemise taga on tööstussektor

Keskmine brutokuupalk oli 2017. aasta kolmandas kvartalis 1201 eurot ja selle aastakasv kiirenes 7,4 protsendini (teises kvartalis 6,8%). Palgakasvu kiirenemise taga on palju tegureid: hoogsam inflatsioon, mis on suurendanud töötajate palganõudmisi, alates möödunud aasta keskpaigast kiirenenud tööjõu tootlikkuse kasv ja suurenenud nõudlus tööjõu järele, samal ajal kui tööealiste inimeste hulk on piiratud ja tööjõupuudus on tõusuteel.
Rahandusministeeriumi hinnangul aeglustub keskmise palga kasvutempo järgmisel aastal tulenevalt majanduskasvu aeglustumisest.
Töötajatele tehtud mediaanväljamakse kasvas maksu- ja tolliameti (MTA) andmetel kolmandas kvartalis aastaga 8,2 protsenti 909 euroni.
Täistööajale taandatud keskmise brutokuupalga kasv kiirenes Statistikaameti andmetel kolmandas kvartalis 7 protsendini. Maksu- ja Tolliameti andmed näitasid samuti kiire palgakasvu jätkumist: nende numbrite järgi kiirenes brutopalga kasv 8 protsendini. Maksuameti andmete järgi on palgakasv viimastel aastatel olnud protsentides arvestatuna kiirem palgaskaala alumises otsas, eurodes arvestatuna aga skaala ülemises otsas.
Maksu- ja tolliameti (MTA) kinnitusel maksustatakse dividende äriühingu tasandil vaid korra ning inimese tuludeklaratsioonil see enam maksustamisele ei kuulu.
Keskkonnaminister Siim Kiisleri sõnul katab alkoholiaktsiisi tõusu vähendamisest tuleva aasta riigieelarvesse tekkivast 10 miljoni eurosest august 9 miljonit Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK), kuid see pole metsa arvelt ehk uuendusraiete pindala ei muutu ja riik ei raiu eelarveaugu katmiseks senisest rohkem puid.
Valitsus otsustas tõsta alkoholiaktsiisi järgmisel aastal kavandatust poole võrra vähem, millest tingituna võib väheneda ka tänavuseks planeeritud aktsiisilaekumine väiksema laovarude soetamise tõttu.
Iga viies eestimaalane pelgab töökeskkonnas emotsionaalset väärkohtlemist, mille hulka kuulub näiteks avalik negatiivne tagasiside, selgub Ergo kindlustusseltsi ja Läti uuringufirma SKDS poolt koostatud Baltimaade turvalisuse uuringust.
Swedbank asutab koos ärikiirendiga Startup Wise Guys finantstehnoloogia ettevõtetele mõeldud eriprogrammi Wise Guys Fintech. Osalema on oodatud kõik iduettevõtted, kes soovivad jõuda finantsmaailma tipptegijate hulka.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255