Ühiskond
Euroopa Komisjon tutvustas 30. novembril uusi vahendeid, mille abil muuta Euroopa Liidu käibemaksusüsteem pettusekindlamaks ja kaotada õigusnormides lüngad, mis võivad põhjustada laiaulatuslikku käibemaksupettust.
Neljapäev, 30 November 2017 13:57

Euroala töötusmäär oli oktoobris 8,8 protsenti

Euroala töötus langes oktoobris kuuga 0,1 protsendipunkti võrra 8,8 protsendile, samas kui aastavõrdluses langes see 1 protsendipunkti võrra.
Kolmandas kvartalis Eesti majanduskasv aeglustus veidi esimese poolaastaga võrreldes, kuid püsis ehitusinvesteeringute toel siiski tugev. Palgatulu kasv oli kiire, kuid siiski kooskõlas majanduse nominaalkasvuga. Eratarbimise kasvutempo kiirenes, kuid elanike tarbimiskäitumine on endiselt ettevaatlik ja Eesti eksporditulud ületavad kulutusi impordile oluliselt.
Neljapäev, 30 November 2017 12:44

Majanduskasv on endiselt väga kiire

  • Majanduskasvu aeglustumine ei tähenda, et majanduse ülekuumenemise oht oleks kadunud
  • Kõige enam pidurdas kolmandas kvartalis majanduskasvu põlevkivisektor
  • Ikka on probleemiks madal tootlikkus
  • Impordi ekspordist kiiremat kasvu saab investeeringute kasvu taustal lühiajaliselt vaadata pigem soodsa arenguna
  • Paranenud majandusolukord ja eurorahade laialdasem kasutuselevõtt võimaldaks valitsusel rohkem reserve koguda

Aastases võrdluses kasvas SKP püsivhindades 4,2% ning jooksevhindades 8,9%.

Riigikogus toimus novembri keskel alkoholireklaami muudatuste avalik ja konstruktiivne arutelu, kus kohalolnud huvigruppide esindajad tõstatasid eelnõu puhul mitmeid probleemkohti. Arutelu jätkuks juhtis kaubanduskoda veel kord riigikogu tähelepanu mõningatele eelnõuga seotud põhimõttelistele küsimustele, mille rakendamisega võib tekkida probleeme või ebavõrdset kohtlemist.
29. novembril toimus kaubanduskoja, maksu- ja tolliameti ning statistikaameti peadirektorite kohtumine ettevõtjatega, kus peadirektorid andsid ülevaate ametite peamistest tegevustest ja tulevatest arendustest ettevõtjate elu lihtsustamiseks.

Õiguskantsler Ülle Madise kavatseb opositsiooni õiguste kaitseks kohalikes omavalitsustes esitada ettepanekud seadusemuudatusteks, mis võimaldaks sundida volikogusid täitma kohaliku omavalitsuse korralduse seadust, mida praegu on mitmel pool eiratud, kirjutab Põhjarannik.

Ettevõtluskõrgkooli Mainor magistrant Olga Rogova viis Tallinna ettevõtete seas läbi uuringu, millest selgus, et 25 protsenti vastanutest poleks valmis vähenenud töövõimega inimest palkama.
Isejuhtivate sõidukite teedele jõudmine pole ulme vaid täna tähelepanu vajav teema. Eesti “krattlaw” ehk robootikaseaduse eelnõu on teedrajavaks inspiratsiooniks, et üleilmselt inimese ja aina targemaks muutuvate masinate suhteid reguleerida, kirjutab Ylle Rajasaar SEB Foorumis.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255