Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Esmaspäev, 11 Detsember 2017
Esmaspäev, 11 Detsember 2017 14:21

Töötukassa statistika novembris 2017

Novembrikuu lõpu seisuga oli töötuna registreeritud 30 553 inimest, mis moodustab 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust 4,8%.
Mobiilsideseadmete väljaveo langus mõjutab oluliselt ekspordi üldpilti
Esmaspäev, 11 Detsember 2017 11:35

Valmimas on uus isikuandmete kaitse seadus

Justiitsministeerium on ette valmistanud isikuandmete kaitse seaduse eelnõu, mis suuremas osas reguleerib õiguskaitseaasutusi ning avaliku võimu kandjaid. Eelnõu puudutab ettevõtjaid nende sätete osas, mis EL-i andmekaitse üldmääruses on riigi otsustada jäetud. Kaubanduskoda analüüsib, mis on muudatuste eesmärk ja keda need mõjutavad.
Nii kaupade eksport kui ka import kasvas 2017. aasta oktoobris võrreldes eelmise aasta oktoobriga 11 protsenti; kaubavahetuse olulisim partner oli Soome.
Alates 1. jaanuarist 2018 ei maksustata erisoodustusena töötaja tervise edendamiseks tehtud kulutusi 100 euro ulatuses kvartalis. Maksuvabad ei ole siiski kõik sportimisega ja tervise edendamisega seotud kulud, vaid ainult teatud osa neist.
Esmaspäev, 11 Detsember 2017 10:21

Patriootlikud maksumaksjad

Eesti inimesed on alati olnud uhked oma riigi üle. Patriootlikkust näidatakse välja nii laulupeol, vabariigi aastapäeval, spordisündmustel ja mujal. Siis hoitakse kokku ja Eesti lippu kõrgel. Veider on aga see, miks ei käituta samamoodi, kui hakatakse palka maksma või seda küsima?
Esmaspäev, 11 Detsember 2017 10:13

Hinnang Eesti ärikeskkonnale veidi üle keskmise

Swedbanki läänemeremaade konkurentsivõime indeks näitab, et Eesti positsioon on küll veidi üle Läänemeremaade ja Euroopa Liidu keskmise, kuid ei ole viimase kolme aastaga maailma tippudele lähemale nihkunud. Eesti ärikeskkond sai 2017. a. 10-punktisel skaalal 7,7 punkti, mis näitab, et oleme maailma parimatest 23% võrra tagapool. Skandinaavia riikidele järele jõudmiseks on veel pikk tee minna. Eesti reiting jäi alla kõrgeima hinnangu saanud Rootsile, Norrale, Soomele, Taanile ja Saksamaale, aga oli kõrgem Euroopa Liidu liikmete keskmisest, Leedust, Poolast, Lätist ja Venemaast. Venemaa ärikeskkond sai valitud riikidest madalaima hinnangu.
Reitinguagentuur Standard and Poor’s (S&P) kinnitas Eesti pikaajalise riigireitingu senisel kõrgel tasemel AA- stabiilse väljavaatega. Lühiajaline reiting kinnitati senisel tasemel A-1+.
Väikesed ja keskmised kütusemüüjad asutavad tagatisnõuete karmistamise tõttu oma huvide kaitseks MTÜ Eesti Kütuseliit.
Riigikogu menetluses olev alkoholipoliitikat karmistav alkoholi- ja reklaamiseaduste muutmise seaduse eelnõu, mis esimese lugemise läbis käesoleva aasta märtsis, on praeguseks riigikogus märgatavalt lahjenenud, kirjutab Postimees.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference