Majandus ja äri
Riigikogu võttis kolmapäevasel istungil kolmandal lugemisel vastu 2018. aasta riigieelarve seaduse, mille maht ületab esmakordselt 10 miljardit eurot.
Riigikogu võttis 13. detsembri kolmandal lugemisel vastu valitsuse algatatud tubakaseaduse muutmise seaduse, mis karmistab märgatavalt tubakatoodete müügipiiranguid ning muu hulgas keelaks tubakatoodete väljapaneku ja tubakatoodete kaubamärkide tutvustamise jaekaubanduse müügikohtades.
Riigikogu võttis 13. detsembril vastu väärtpaberituru seaduse muutmise seaduse, millega võetakse üle Euroopa Liidu finantsturgude direktiivi MIFID2 nõuded ning tugevdatakse investorite kaitset.
Riigikogu võttis 13. detsembril kolmandal lugemisel vastu sotsiaalmaksuseaduse ja tulumaksuseaduse muudatuse, mis parandab FIE-de maksukeskkonda, suurendab kohalike omavalitsuste tulu ja muudab töötavate pensionäride tulumaksuvabastuse reegleid.
Riigikogus läbis kolmapäeval esimese lugemise alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse muutmise eelnõu, millega vähendatakse veebruaris jõustuvat aktsiisitõusu poole võrra.
Kolmandas kvartalis kasvas Eesti tööhõive 1,3 protsenti, mis oli Euroopa Liidus kiireim kasv.
Sotsiaalministeerium on ette valmistanud eelnõu, mis seob pensioniea eeldatava elueaga, piirab enneaegselt pensionile mineku võimalusi, muudab võimalikuks pensioni maksmise osaliselt ja selle läbi hiljem suurema pensioni saamise ning muudab pensionid võrdsemaks. Kaubanduskoda selgitab muudatuste eesmärki ja seda, keda see mõjutab.
Oktoobris kogus maksu- ja tolliamet 581,2 miljonit eurot makse ehk 6,5 protsenti rohkem kui möödunud aastal sama ajaga; kümne kuu kokkuvõttes on maksutulu võrreldes möödunud aastaga suurem 5,7 protsenti ning riigieelarvega aastaks kavandatust on täidetud 81,3 protsenti.
Tänasel koosolekul kinnitas nõukogu ühehäälselt töötukassa järgmise aasta eelarve, mille kohaselt planeeritakse töötukassa kuludeks 2018. aastal 454,8 miljonit eurot ja tuludeks 465,4 miljonit eurot.
Maksumaksjate liit toetab Vabaühenduste liidu ettepanekut lõpetada läbipaistmatu katuseraha jagamine ning kutsub selle toetuseks allkirju andma.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255