Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Reede, 29 Detsember 2017
President Kersti Kaljulaid kuulutas 29. detsembril välja tubakatoodete ja alkoholi müüki puudutavad piirangud.
Eurostati andmetel oli 2016. aastal Eestis eluasemekulude osatähtsus kogukuludes 17,6 protsenti, tegu on Euroopa Liidus (EL) neljanda väikseima osakaaluga.
Eesti Panga 2018. aasta eelarve maht on 21,5 miljonit eurot. Kui jätta kõrvale kulutused sularahale, mis on aastati väga erinevad, kasvab keskpanga eelarve 2017. aastaga võrreldes 0,9 miljoni euro võrra ehk 4,6 protsenti.
Politsei- ja piirivalveameti selle aasta üheteistkümne kuu jooksul ehitusobjektidele tehtud reidid näitasid, et seadusliku aluseta töötajaid on võrreldes varasemate aastatega mitu korda rohkem ja ettevõtjad jätavad tihti enamasti ukrainlastest ja moldovlastest töötajad nõuetekohaselt registreerimata.
Tulevast aastast jõustub tulumaksuseaduse muudatus, millega tööandjatel tekib võimalus kindlustada oma töötajate terviseriske ilma täiendava maksukohustuseta, kindlustusseltside liidu juhi Mart Jesse sõnul võib sellest tulenevalt eraravikindlustus Eestis hakata kiiremini arenema.
Kaubanduskoja teatel plaanib Euroopa Komisjon muuta seni vaid rasketele kaubaveokitele kehtinud teetasude maksmise korda. Muudatuste mõte on laiendada rasketele veokitele kehtivat teekasutusmaksu korda kõikidele sõidukitele, mis mõjutavad teedevõrgustiku seisukorda ning kahjustavad keskkonda.
Justiitsministeerium on EL-i andmekaitse üldmäärusest tulenevalt ette valmistanud isikuandmete kaitse seaduse eelnõu. Kaubanduskoja hinnangul tuleb eelnõu aga mõnevõrra täpsustada, seda eelkõige konkreetsete näidetega. Lisaks tegi koda ettepaneku kaaluda Eestile üldmääruses antud võimalust trahvimäärasid vähendada.
2018. aasta alguses jõustub justiitsministeeriumi haldusalas mitmeid olulisi seadusemuudatusi, näiteks lõpetatakse alaealiste komisjonide tegevus ja muudetakse haldusmenetlus täielikult elektroonseks.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255