Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Kolmapäev, 22 Veebruar 2017
Kolmapäev, 22 Veebruar 2017 16:09

EAS-i uueks juhiks valiti Alo Ivask

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) nõukogu valis kolmapäeval üksmeelselt EAS-i uueks juhatuse esimeheks endise Kesko Senukai juhi Alo Ivaski, kes asub ametisse alates 20. märtsist.

Ehkki Eestis on üks Euroopa Liidu kõige paremini toimiv tööturg, võib tööealise elanikkonna vähenemine ning jätkuv liigkiire palgakasv mõjutada riigi konkurentsivõimet, märkis Euroopa Komisjon iga-aastases analüüsis.

Kolmapäev, 22 Veebruar 2017 14:33

Arve tasumisest virtuaalrahas

Firma esitab kauba eest arve ja tingimus on, et tasutakse virtuaalrahas (Onecoin). Kas selline maksetingimus on lubatud, kuigi see raha ei ole avalikult konverteeritav?
Kolmapäev, 22 Veebruar 2017 13:49

Ettevõtted kaotasid Riigikohtus maksuvaidluse

Riigikohtu üldkogu jättis teisipäeval rahuldamata kassatsioonkaebuse, milles Neste Eesti AS, Selver AS, JCDecaux Eesti OÜ ja Clear Channel Estonia OÜ vaidlustasid Pärnu linnavalitsuse kehtestatud kohustust tasuda reklaamimaksu.

Kolmapäev, 22 Veebruar 2017 13:00

Koondatud töötaja saab igal juhul hüvitist

Riigi Teatajas avaldati töötuskindlustuse seaduse muudatus, mis tagab, et koondatud töötajal on võimalik saada töötuskindlustuse seaduses ette nähtud kindlustushüvitist ka siis, kui tema tööandja ei ole esitanud töötukassale avaldust.
Kolmapäev, 22 Veebruar 2017 12:01

Mida peab teadma eluruumi soetav äriühing?

Kinnisvaraga seotud tehingute maksustamise reeglid on väga nüansirohked. Seetõttu tekib eluruume ettevõtluses kasutavatel äriühingutel sageli küsimusi, millisel viisil tuleks maksustada ühte või teist tehingut. Eesmärgiga aidata Teil sellel nüansirohkel maksumaastikul orienteeruda, anname siinkohal väikese ülevaate erinevates seadustes sätestatud reeglitele, mida peaks silmas pidama just ettevõtluses kasutatavate eluruumidega seotud maksuarvestuses.

Kui Eesti firma, kellel on nii Eesti kui Saksamaa km kohustuslase number, ostab kauba Saksamaa ettevõttelt ja müüb edasi Hiina, siis kuidas peab Eesti ettevõtte selle vormistama? Kas Eesti ettevõte käibedeklaratsioonil ei kajasta ühendusesisest soetust Saksamaalt ega eksporti Hiina?

Kolmapäev, 22 Veebruar 2017 10:51

Sester lihtsustab e-kaubanduse käibemaksureegleid

Rahandusminister Sven leiab, et väiksemate ja alustavate e-kaubanduse ettevõtete tegevuse soodustamiseks oleks mõistlik kehtestada kauplemist lihtsustav reegel.