Maksud ja raamatupidamine

Kohtutäiturite ja Pankrotihaldurite Koja kantslerina asub neljapäeval ametisse Kristi Hunt, kelle valis välja koja eestseisus.

Maksu- ja tolliameti peadirektori asetäitja Rivo Reitmanni sõnul on viimastel aastatel vähenenud varimajandus ning oodatust paremini laekunud maksud andnud ametile võimaluse keskenduda ettevõtete toetamisele maksu- ja tolliasjade ajamisel.

Aprilli alguses jõuab ringlusse uue kujunduse ja turvaelementidega 50eurone kupüür, mistõttu tuleb ettevõtjatel aegsasti rahakäitlusseadmeid uuendada.

Kahe nädalaga esitas oma tuludeklaratsiooni maksu- ja tolliametile 493 000 inimest, kes saavad kokku tagasi 76,1 miljonit eurot. Veebruari lõpu seisuga on inimeste pangakontodele jõudnud 65,5 miljonit eurot enammakstud tulumaksust.

Oleme võtnud uue juhatuse liikme ning maksame talle juhatuse liikme tasu. Kas ettevõttel on õigust juhatuse liikme lepingus ette näha ka lisahüvesid, näiteks õigust saada puhkust ja puhkusetasu?

Rahandusministeerium saatis kooskõlastusringile eelnõu, mis vähendab tööandjate maksukoormust töötajate majutamisele ja transpordile. Lisaks leevendatakse vabatahtlike lähetuste väljamaksete maksustamist.

Kuigi uue auto ostmine esindussalongist on kindel ja väga paljudel juhtudel ka mõistlik ja eelistatav valik, tasub teatud juhtudel kaaluda ka kasutatud auto ostmist ettevõttele, kirjutab Mihkel Külaots SEB foorumis.

Kui töötaja on pensionil, kuid endine tööandja peab teda näiteks juubeli puhul meeles ja teeb talle kingituse, siis on tegemist ikkagi erisoodustusega, sest tööandja teeb kingituse sellepärast, et tegemist oli tema endise töötajaga.

RUP.ee veebiküljele lisandub pidevalt artikleid ja uudiseid. Iga kuu koostatav TOP 5 aitab orienteeruda selles infovoolus ning teha kiiresti kindlaks veebikülje kasutajate seas kõige populaarsemad artiklid.

Töö otsimine on keeruline igas vanuses, kuid eriti keerulises olukorras on just tööturule sisenevad noored. Tööd otsivad noored leiavad end tihti hapras olukorras, mis väljendub näiteks tähtajalistes töölepingutes või ebakindlatel töökohtadel töötamises, kirjutab Tallinna Ülikooli teadur Margarita Kazjulja.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference