Õigus

Kuna pdf-arveid saadetakse meili teel juba aastaid, võib tekkida küsimus, miks ei võiks päris e-arvetega (xml formaadis masinloetavaid arved) samuti nii toimida. Tundub, et süsteemi kasutuselevõtmine oleks lihtne ja odav, kirjutab Telema blogi.

Sõidujagamine on viimasel aastal-paaril tänu nutiseadmetele nii populaarseks muutunud, et klassikalised taksofirmad ajavad ennast tagajalgadele. Eks neid võib muidugi mõista, kui odavam ja mugavam teenus turule tuleb. Ent, kas sõidujagamine on taksoteenus või veebirakendus?  Sellele küsimusele ei olegi hetkel veel selget vastust. Ärijurist Valentin Feklistov arutlebki värskes Plussi numbris sellel teemal uue seaduseelnõu valguses, mis peaks praeguse õigusvaakumi ära kaotama.

Õiguskantsler Ülle Madise leiab Tuleva ühistule saadetud kirjas, et kogumispensioni süsteem pole ilmselges vastuolus omandipõhiõigusega; tema sõnul peab aga vajadusel pensionisüsteemi kaasajastama ning sellesse ei saa suhtuda kriitikavabalt.

Kolmapäev, 22 Märts 2017 12:36

Spordiklubi reklaamteenus pole annetus

Kui spordiklubi (ei kuulu tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute alla) esitab reklaamiarve ärifirmale, käibemaksuga 2400 eurot (arvel on märgitud toimuva võistluse nimi), kas siis käibemaksuta arve summa on käsitletav annetusena ja kuulub maksustamisele?

Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse juht Kati Voomets kirjutab Swedbanki blogis, et ajal, mil kommertspankade intressimäärad hoiustele on jätkuvalt nullilähedased, on paljud hoiustajad hakanud otsima alternatiivseid võimalusi oma raha paigutamiseks.

Rimi tarneahela juht Allar Kahju sõnul tõstaks kahekomponendiline pakendiaktsiis oluliselt toodete lõpphinda, kuna seadusettepanekusse on lisandunud aktsiis puhtalt pakkematerjalide turule toomise eest.

Möödunud nädala neljapäeval parafeeriti Tokios Eesti vabariigi ja Jaapani vaheline tulumaksudega topeltmaksustamise vältimise ning maksudest hoidumise ja maksupettuste tõkestamise leping.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference