Maksud ja raamatupidamine

2015. aastal olid ettevõtte põhitegevusteks ehitustööd. 2016. aastal ehitustöödega enam ei tegelda, vaid antakse laenu eraisikutele. Kas sellisel juhul on ettevõtte põhitegevuseks automaatselt laenude andmine ning ettevõte tuleb registreerida krediidiasutuseks? Muidugi ei soovi ettevõte ennast registreerida, sest seda tegevust pole kaugemas perspektiivis kavas jätkata. Pealegi, kas niisuguses olukorras tuleb laenuintressid kajastada müügituluna, mitte finantstuluna?

Eesti ettevõtted ei paku oma töötajatele nii palju võimalusi kaugtööks, kui töötajad sooviks, selgub sotsiaalministeeriumi tellimusel koostatatud tööelu uuringust.
Kolmapäev, 29 Märts 2017 11:55

Materiaalse põhivara parendused

Kasutamise käigus põhivaraobjektid kuluvad ja võivad seetõttu vajada ekspluatatsiooniajal remonti.


Juurdepääs käesolevale materjalile on finants- ja õigusajakirja RUP tellijatel.

Eesistumine läheneb suure kiirusega. Kas oleme valmis ja mida teeme?
Kuivõrd riigikohus ei võtnud kolmapäeval menetlusse ettevõtete kaebust Tartu reklaamimaksu vaidluses, jõustus varasem kohtuotsus, mille kohaselt on kohalikul omavalitsusel õigus kehtestada ja koguda makse; sarnasele järelduse jõudis varem riigikohus ettevõtete kaebuses Pärnu reklaamimaksu osas.
Kolmapäev, 29 Märts 2017 10:48

Tööõnnetused on kinni töötaja peas

„Tööõnnetuste vältimine on kinni töötajate peas,“ ütles Betooniühingu tegevdirektor Toomas Vainola, kelle hinnangul on võimalik tööõnnetusi ära hoida järjepideva koolituse ja kontrolliga, kirjutab Tööelu.
Käesoleva töönadala lõpuni on võimalik esitada eraisikutel maksu- ja tolliametile (MTA) oma möödunud aasta tulude deklaratsioon; tulu on senini deklareerinud 642 636 inimest.
Haigekassa nõukogu otsustas meditsiiniseadmete müügiga seotud väidetavate petujuhtumite uurimiseks tellida sõltumatu audit ja määras Maris Lauri haigekassa auditikomitee juhiks.
Õiguskantsler Ülle Madise kaalub uue koalitsiooni poolt kehtestatud maagaasi aktsiisimäärade järk-järgulise tõstmise vaidlustamist, sest maksutõus on fikseeritud aastani 2020; samas aktsiisitõus kui selline Madise hinnangul põhiseadusega vastuolus pole.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255