Maksud ja raamatupidamine

Justiitsministri juhitavas korruptsiooniennetamise nõukogus tutvustati täna kolme korruptsiooniteemalist uuringut, mis kaardistavad peamisi korruptsiooniriske ja annavad soovitusi edaspidiseks.
Audiitorfirma Ernst&Young tutvustas Eesti korruptsioonivastase strateegia mõjuanalüüsi, Tartu ülikooli Sotsiaalteaduslike rakendusuuringute keskus hariduse valdkonna korruptsiooniriske ning riigikontroll korruptsioonivastase seaduse rakendamist kohalikes omavalitsustes.

Juuni algul toimunud maksekeskkonna foorumil tutvustas Eesti Pank kaardimaksete vahendustasude määruse mõju kohta tehtud küsitluse tulemusi. Küsitlusest selgub, et kaardimaksete kulud on langenud eelkõige suuremate kaupmeeste jaoks.
Eesti Panga hinnangul on Eesti majanduskasv järsult kiirenenud, kuna välisnõudlus on kasvanud ja sektorite individuaalsed probleemid on leevenenud.
Euroopa Komisjon nõuab Eestilt kindlustust käsitlevate Euroopa Liidu õigusnormide täielikku rakendamist.
Riigikogu võttis vastu Euroopa patentide väljaandmise kohaldamise seaduse, millega tehakse vajalikud muudatused Euroopa ühtse patendikaitse valdkonna rakendamiseks.
Riigikogu võttis vastu töövaidluse lahendamise seaduse, mille eesmärk on tagada tõhusam kohtuväline töövaidluse lahendamine.
Riigikogu Reformierakonna fraktsioon algatas täna uuesti tulumaksuseaduse muudatuse, millega taastada abikaasade ühisdeklaratsioonide esitamise võimalus.

Riigikogu võttis 14. juunil vastu uue riigihangete seaduse, millega muutub paindlikumaks riigihangete korraldamine. Väheneb ettevõtjate halduskoormus ning täienevad hankijate võimalused parima hanketulemuse saavutamiseks. Seadusega võetakse üle kolm Euroopa Liidu direktiivi, mis kaasajastavad riigihangete korraldust terves Euroopa Liidus.

Toiduliidu teatel ei pidurda magustatud jookide maksustamine ülekaalulisust ning tegemist on valitsuse mugavusmaksuga.
Eesti Pank on oma värskes majandusprognoosis tõstnud Eesti tänavuse majanduskasvu prognoosi 0,9 protsendipunkti 3,5 protsendini; majandustsükli näitajate põhjal kasvab majandus praegu kiiremini, kui on Eesti majandusele tavaoludes pikema aja jooksul jõukohane.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255