Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Reede, 09 Juuni 2017
Aprillis kogus maksu- ja tolliamet 554,5 miljonit eurot makse. Nelja kuu kokkuvõttes on laekunud makse võrreldes möödunud aastaga 3,9 protsenti enam ning riigieelarvega aastaks prognoositust on täidetud 30 protsenti.

Kolmapäeval alanud järgmise kahe aasta alampalga läbirääkimised ametiühingute ja tööandjate vahel tõotavad tulla pingelised. Ametiühingud on seisukohal, et alampalk peab igal juhul olema kõrgem kui maksuvaba miinimum ning ei ole nõus tööandjate seisukohaga, et alampalk  järgmine aasta üldse ei tõuse.

Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele konkurentsiseaduse muutmise seaduse eelnõu, millega soovitakse sätestada riigiabi andjatele õiguslik alus ebaseaduslik ja väärkasutatud riigiabi tagasi nõuda, kui Euroopa Komisjon ega Euroopa Kohus ei ole sellist otsust teinud. Muudatustega reguleeritakse ka tagasinõudmismenetluse tähtaegu, sealhulgas aegumistähtaegu, ning tagasimaksmisele kuuluva intressi arvutamise aluseid.

Tööpäevade arvuga korrigeerituna kaupade eksport kasvas.

Nordea panga peaökonomisti Tõnu Palmi sõnul jääb käesoleva aasta hinnakasvuks 3 protsenti, mis on põhjustatud lisaks maksumuudatustele toiduainehindade ning sisenõudlusest kantud teenusehindade tõusust.
Reede, 09 Juuni 2017 10:35

Maksupaketi teine lugemine 14. juunil

Riigikogu rahanduskomisjon otsustas neljapäeval saata palju vaidlusi toonud maksupaketi riigikogu täiskogule teiseks lugemiseks 14. juunil.
Euroopa Keskpank (ECB) ei plaani põhilisi intressimäärasid langetada, keskpanga teatel jäävad need pikemaks ajaks praegustele tasemetele.
Euroopa Keskpank (ECB) tõstis euroala tänavuse sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasvuprognoosi 0,1 protsendipunkti võrra 1,9 protsendini.
Euroopa Keskpanga (ECB) presidendi Mario Draghi sõnul on keskpank vajadusel valmis võlakirjade kokkuostuprogrammi mahte suurendama.
Presidendi majandusnõuniku Heido Vitsuri sõnul võib vabade töökohtade arv veelgi suureneda ning kui ei suudeta vähendada kasvavat nõudlust tööjõu järele võib palkade kasv taas produktiivsuse kasvu ületama ning palgasurve suureneda.