Maksud ja raamatupidamine
Neljapäev, 20 Juuli 2017 16:41

Seadusemuudatus suurendab reisija õigusi

Ettevõtluse- ja infotehnoloogia minister esitas täna Vabariigi Valitsusele heakskiitmiseks turismiseaduse, võlaõigusseaduse ja tarbijakaitseseaduse muutmise seaduse eelnõu, mis kaasajastab seadusi ja annab reisijatele reisiteenuste lepingute sõlmimisel rohkem õigusi. Eelnõus reguleeritakse täpsemalt pakettreisi ja seotud reisikorraldusteenuste pakkumisega seonduv, lepingupoolte õigused ja kohustused.
Neljapäev, 20 Juuli 2017 16:34

Rahapoliitilised otsused

20. juuli istungil otsustas EKP nõukogu säilitada põhiliste refinantseerimisoperatsioonide intressimäärana 0,00%, laenamise püsivõimaluse intressimäärana 0,25% ning hoiustamise püsivõimaluse intressimäärana –0,40%. Nõukogu eeldab, et EKP baasintressimäärad püsivad praegusel tasemel pikema aja vältel ja tunduvalt kauem, kui tehakse netovaraoste.
Valitsus andis 20. juuli kabinetiistungil ministeeriumidele suunise töötada välja elamumajanduse tegevuskava väljaspool tõmbekeskusi asuvate tühjade eluruumide probleemide lahendamiseks.
Kaasomand on kahele või enamale isikule mõttelistes osades kuuluv omand. Seega ei saa kaasomandi jagamisest rääkida üldjuhul elamus, kus on korterid (korteriomandid), vaid selliste kinnisasjade puhul, mille omanikele kuulub üksnes mõtteline osa (murdosa) kinnisasjast. Kaasomandis võib olla ka üks korteriomand. Kaasomandi lõpetamise vaidlused on sagedased ning nende vaidluste läte on tihtipeale pärimise, kooselu lõppemise või ühisvara jagamise olukord. Kaasomandi lõpetamise vaidluste tekkimisel on tavaline, et üks kaasomanikest ei ole huvitatud vara jätkuvast omamisest ning soovib omandist loobuda ja saada selle eest võimalikult suure hüvitise.
Eesti riigivõlg sisemajanduse koguprodukti (SKP) suhtes oli esimeses kvartalis Euroopa Liidu (EL) madalaim ehk 9,2 protsenti.
Sotsiaalministeerium on ette valmistanud eelnõu, millega muudetakse töötervishoiu ja tööohutuse seadust ning luuakse tööandjatele paindlikumad tingimused töökeskkonna ohutuse tagamiseks. Kaubanduskoda esitas eelnõu väljatöötamiskavatsuse kohta mitu ettepanekut, millest paljusid on valminud eelnõus ka arvesse võetud.
Valitsus otsustas neljapäeval toetada Euroopa Liidu (EL) pakettreiside direktiivi ülevõtmist, mis muu hulgas laiendab pakettreisi direktiivi samast kohast ostetud eraldi reisiteenustele.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes juunis kuuga 0,3 protsenti ja võrreldes eelmise juuniga kasvas 3,3 protsenti.

Mitmed rahvusvahelised maksureeglid on ajale jalgu jäänud, sest need töötati välja enne digimajanduse murrangulist arengut. Range juhindumine sellest, et väärtuse loomise, maksustamise toimumise ja maksumaksja füüsiline asukoht langevad tingimata kokku, meid enam edasi ei vii. Digimajandus võimaldab nii ettevõtetel väärtust luua kui ka inimestel tooteid ja teenuseid tarbida geograafilisest asukohast ja füüsilisest varast sõltumatult. Maksustamine peab seda arvesse võtma ning muutuma neutraalsemaks, õiglasemaks ja läbipaistvamaks. Eesti võtab digiriigina väljakutsed vastu ning käärib käised üles.

Alates novembrist saavad omavalitsused taotleda riigilt toetust elamufondi arendamiseks, tänavu on toetuse tarbeks planeeritud 2,5 miljonit eurot.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255