Õigus
Kui oled ostnud ettevõtte (osaluse äriühingus), on müüja tavapäraselt müügilepingus andnud mitmesuguseid kinnitusi müüdava ettevõtte kohta: näiteks et ühingu vara kuulub täies ulatuses ühingule ega ole panditud, ühing ei ole pooleks avaldamata lepingutes, tasutud on kõik maksud, ühingul ei ole varjatud kohustusi, ühing on täitnud õigusaktide nõudeid jne.
1. juulist 2017 hakkab Eestis kehtima lasterikka pere toetus, mille esimesed väljamaksed teeb sotsiaalkindlustusamet juba 7. juulil. Peredele, kus kasvab kolm kuni kuus last, maksab riik lisaks lapsetoetusele 300 eurot kuus ja peredele, kus kasvab seitse ja rohkem last, maksab riik lisaks 400 eurot kuus.
Alates tänasest kehtivad Taxify rakenduses privaatjuhtidele ja taksojuhtidele Tallinnas samad hinnad ja kvaliteedinõuded. Lisaks kasutavad nüüdsest kõik Taxify juhid hinna arvutamiseks äpimeetrit ning kviitung saadetakse kliendile alati e-posti teel.

Digitaalse panga Polybius Eesti projekti ühisrahastus (crowdfunding) on kaasanud üle 25 miljoni dollari.

Küberrünnakute- ja intsidentide ärahoidmiseks tuleb asutustel väga kriitiliselt hinnata oma infoturbega seotud riske ning teha kõik selleks, et kaitsta IT-süsteeme sellise pahavara eest nagu WannaCry ja Petya, kirjutab Riigi Infosüsteemi Amet.
Euroala hooajaliselt tasandatud töötuse määr oli mais 9,3 protsenti, mis on madalaim alates 2009. aasta märtsist.
Möödunud nädala reedel lõppes 2017. aasta teine kvartal, mille kohta ootab tarbijakaitseamet reisiettevõtjatelt pakettreiside kogumüügi aruandeid. Aruanne tuleb esitada hiljemalt 20. juulil.
Esmaspäev, 03 Juuli 2017 12:52

Üheksa olulist seadusemuudatust

1. juulil jõustub üle 250 õigusakti, mille hulgast leiab mitmeid positiivseid muudatusi ettevõtjate jaoks. Kaubanduskoja ettepanekul vabastatakse töötajate majutuskulud erisoodustusmaksust. Lisaks paranevad tööandja võimalused tasuda erisoodustusmaksuta töötaja transpordi eest elu- ja töökoha vahel.
Tänu kaubanduskojale on töölepinguseadusse jõudnud muudatused, mis teevad alaealiste palkamise ja töötamise paindlikumaks ja vähendavad sellega seotud bürokraatiat.

Kaubaekspordi 2016. aasta teisel poolel alanud kasv jätkus 2017. aasta esimeses kvartalis. Peaaegu kõikide kaubarühmade puhul on väljavedu iga kuuga suurenenud. Peamise eksportiva sektori, st töötleva tööstuse konkurentsivõime hindamiseks on aga oluline vaadelda esmajoones seda, kuidas on muutunud Eestis toodetud või töödeldud kaupade väljavedu. Teine osa ekspordist – välismaalt sissetoodud kaupade taasväljavedu ehk reeksport – iseloomustab rohkem piirkonna üldisi kaubavooge ning selle käekäik on oluline pigem veoteenuste sektori jaoks, kuid ei kirjelda majanduse üldist ekspordivõimet.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255