Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Teisipäev, 04 Juuli 2017

Maagaasiseaduse ja elektrituruseaduse muutmise seadus (14.06.2017)

Vastu võetud 14.06.2017

https://www.riigiteataja.ee/akt/130062017002

Jõustumise kp: 01.07.2017

Avaldamismärge: RT I, 30.06.2017, 2





Tallinnas müüdi 2017. aasta esimese kuu jooksul 456 miljoni euro eest kortereid, mis on 20,7 protsenti enam kui mullu samal ajal. Korteritehingute arv kasvas aastaga 9,4 ning ruutmeetri hind tõusis 8,8 protsenti 1706 euroni, analüüsib Eesti üks suuremaid kinnisvarafirmasid 1Partner Maa-ameti statistikat.

Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepa sõnul annab presidendi otsus jätta magustatud jookide maksustamise seadus välja kuulutamata lootust, et Eesti on siiski õigusriik, kus niivõrd laiaulatusliku mõjuga seaduseid ei saa kehtestada, eirates igasugust hea õigusloome tava.
Töötukassa tööjõuvajaduse baromeetrile lisandus võimalus näha kogu Eesti tööjõuprognoosi koondtulemusi, mis saadakse maakondade hinnangute kokkukaalumisel. Viimane hindamine näitab, et kogu Eesti lõikes napib
lähiaastal tööjõudu kõige enam tarkvara-, veebi- ja multimeediaarendajate, kokkade ja hooldajate ametialadel.
Riigikontroll analüüsis omavalitsuste viimaste aastate finantsinfot ja leidis, et kuigi valitsus plaanib aastaks 2020 suurendada omavalitsuste rahastamist, ei aita pelgalt raha juurdeandmine lahendada probleemi neis omavalitsustes, kelle rahalised võimalused jäävad ülejäänud omavalitsustest oluliselt maha. Kohalikud omavalitsused saavad oma tulusid vähe mõjutada, valdav osa tulusid (83%) on riigi otsustada. Kuigi riik jagab omavalitsustele raha ühtsetel alustel, jaguneb see tegelikkuses omavalitsuseti ebaühtlaselt.
Mõni aeg tagasi kehtis kord, et osaühingut on võimalik asutada ainult ühel moel: osakapitali kohese sissemaksega. Alates 1. jaanuarist 2011 saab firmat luua ka osakapitali sissemakset tegemata. Eesti seadused näevad nimelt ette, et osaühingul peab olema osakapitali vähemalt 2500 eurot, kuid seda saab maksta ka hiljem.
Teisipäev, 04 Juuli 2017 12:40

Kõik, mida peaksite teadma viipekaardi kohta

SEB kliendid saavad tellida endale viipemakse võimalusega pangakaarti. Kuna uus mugavusteenus alles vallutab Eesti turgu, on õige aeg tutvuda selle teenuse peamiste aspektidega.
Töötukassa tööjõuvajaduse baromeetril kohaselt napib kogu Eesti lõikes lähiaastal tööjõudu kõige enam tarkvara-, veebi- ja multimeediaarendajate, kokkade ja hooldajate ametialadel.
Teisipäev, 04 Juuli 2017 11:25

Kuidas saab ärisaladust kaitsta?

Väidan, et ärisaladus ei ole seaduse järgi hästi kaitstud ja kui see on korra juba avaldatud, siis sisuliselt jääb üle ainult võimalus tegeleda tagajärgedega. Küll aga saab hea lepinguga oma võimalusi oluliselt paremaks teha. Toon  välja mõned probleemid ja annan soovitusi, kuidas end rikkumise eest kaitsta, kirjutab Advokaadibüroo TRINITI blogis Erki Vabamets.
Euroopa Kohtu kohtujuristi hinnangul võivad liikmesriigid keelata transpordifirma Uber ebaseadusliku tegevuse ja selle eest ettevõtet kriminaalkorras karistada, ilma et nad komisjonile eelnevalt seaduseelnõust teataksid.