Majandus ja äri
Soome põllumajandus- ja metsandusministri Jari Leppä sõnul võivad Brexiti tulemusel Soome põllumajandustoetused langeda kuni 100 miljoni euro võrra aastas.
Presidendi majandusnõuniku Heido Vitsuri sõnul on oodata 3-protsendilise hinnatõusu jätkumist, mille põhjuseks on aktsiisitõusud ning elanikkonna sissetulekute suurenemine.
Reedel allkirjastasid töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel ja Salvest AS-i juhatuse liige Lauri Betlem Tartus koostööleppe.
Eesti palgatase on Soome palgatasemest ligikaudu kaks ja pool korda madalam ehk meie palgad moodustavad Soome palkadest umbes 40%. Samal ajal on Eestis aga ka hinnatase madalam, Soomega võrreldes 60%. Madalamate hindade tõttu ei jää reaalne elatustase Soomest nii palju maha, kui võiks arvata pelgalt palkade põhjal. Levinuim elatustaseme näitaja, SKP elaniku kohta, moodustab Eestis samadesse hindadesse viiduna Soome vastavast näitajast 68%.
Tarbijahinnaindeksi aastakasv ulatus statistikaameti teatel juunis 2,9%-ni. Energiahindade kasv pidurdus 2,6%-ni ning toiduained, sh alkohol ja tubakas, kallinesid 6,1%. Alusinflatsioon tõusis aga aastaga 1,3%.
Pindi Kinnisvarabüroo hinnangul pole kaubanduskeskuste nõrgaks kohaks nende rohkus, vaid keskendumine toitlustusettevõtetele.
Pindi Kinnisvara hinnangul on eluasemete hinnad teinud küll uusi ajaloolisi rekordeid, kuid aastatega on oluliselt tõusnud ka inimeste ostujõud ning seetõttu on kinnisvara kunagise buumiga võrreldes oluliselt kättesaadavam.

Riigi maksusüsteemi tõhusust saab hinnata mitme kriteeriumi järgi, mis ei pruugi alati olla omavahel kooskõlas. Saab hinnata, kuidas maksupoliitika mõjutab majanduskasvu või tulude jaotust, kui lihtne on makse maksta ja koguda või kui konkurentsivõimeline on maksusüsteem võrdluses teiste riikidega. Samuti ei tohiks tähelepanuta jätta, et valitsuse maksupoliitika tulemuslikkus ei sõltu ainult tulude kogumise viisist, vaid eelkõige sellest, kuidas maksudena kogutud raha riigis kasutatakse.

Tesla teatas reedel, et ehitab Lõuna-Austraaliasse maailma suurima liitumioonaku, osana katsest lahendada regiooni energiakriisi, mis on põhjustanud piirkonnas elektrikatkestusi.

Iga kaheksas Eesti inimene kasutab üht mobiilirakendust, mis muudab elu oluliselt kergemaks, kiiremaks ja mugavamaks. Selle rakenduse nimi on Swedbanki mobiilipank, mille kasutuselevõtuks on vähemalt üheksa väga head argumenti.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference