Õigus
Neljapäev, 10 August 2017 16:52

Telia toetab LMT ja Lattelecomi ühendamist

Telia Company toetab ettevõte Läti juhtivate telekommunikatsiooniettevõtete Latvijas Mobilais Telefons (LMT) ja Lattelecomi ühendamise plaani, ütles ettevõtte asepresident Robert Andersson.
Neljapäev, 10 August 2017 14:56

Makseteenused muutuvad turvalisemaks

Valitsus kiitis 10. augusti istungil heaks rahandusministri esitatud eelnõu, millega lisatakse konkurentsi soodustamiseks makseteenuste hulka makse algatamise ja kontoteabe teenused. Samuti rakendatakse internetimaksetele ajakohaseid turvanõudeid, mistõttu väheneb paroolikaartide kasutamisala. Eelnõuga viiakse ühtlasi Eesti seadused kooskõlla uue EL-i makseteenuste direktiiviga.
Juulikuus jäi registreeritud töötute arv eelmise kuuga võrreldes samale tasemele. Võrreldes aastataguse ajaga on registreeritud töötute arv tulenevalt töövõimereformist suurenenud. Juuli lõpu seisuga oli töötuna registreeritud 29 594 inimest ehk 4,6% 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust. Vähenenud töövõimega inimesi oli registreeritud töötute hulgas 29%.
Riik on täiustamas vanemapuhkuste ja hüvitiste süsteemi, et soodustada töö ja pereelu ühitamist ning hoolduskoormuse võrdsemat jaotumist vanemate vahel.
Valitsus ei andnud neljapäevasel istungil arvamust kooseluseaduse kehtetuks tunnistava eelnõu kohta.
Rahandusministeerium on ette valmistanud käibemaksuseaduse muudatuste eelnõu, millega lisatakse käibemaksuseadusesse uus mõiste – ehitusmaa. Muudetakse ka pöördmaksustatavate kaupade loetelu.
Valitsus otsustas 10. augusti istungil päevakorrast välja tõsta eelnõu, mille kohaselt tekiks muu hulgas võimalus väikesaarele riigi raha eest laev osta, kui liiniveo korraldamine pole otstarbekas.
Käesoleva aasta esimeses pooles maksid idufirmad riigile 16,6 miljonit eurot tööjõumakse, mis on 32 protsenti enam, kui eelmise aasta samal perioodil.

Kaupade ekspordikäibekasv tugev, kuid ekspordimahukasv pidurdus

Siseminister Andres Anvelti hinnangul ei tohi sisserändekvootide muutmisel kiirustada ning ministeerium on teemaga tegelenud põhjalikumalt.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255