Maksud ja raamatupidamine
Teises kvartalis kasvas tööjõus osalemise määr viimase 20 aasta rekordtasemele 72 protsendini, SEB analüütiku Mihkel Nestori hinnangul on tööhõive määra edasist kasvu raske näha.
Juunis kasvas euroala hooajaliselt tasandatud tööstustoodang aastaga 2,6 protsenti ning Euroopa Liidus (EL) 2,9 protsenti; enim kasvas EL-is tööstustoodang aastaga Eestis.
Tööjõu-uuringu järgi kahanes Eestis 2017. aasta teises kvartalis tööga hõivatute arv 0,5% ja tööpuuduse määr suurenes 0,5 protsendipunkti võrra 7%-ni. Tavapärase statistilise kõikumisega võrreldes ei ole muutus suur, mistõttu võib öelda, et tööturu olukord püsis teises kvartalis hea.
Teises kvartalis kasvasid tööjõus osalemise määr viimase 20 aasta rekordtasemele 72 protsendini, Heido Vitsuri hinnangul tööhõive määr lähiajal oluliselt ei suurene, sest pikka aega pole suudetud ületada struktuurse tööjõu- ja tööpuuduse probleeme.

Töötan väikeses kohvikus. Tihti tunnen unisust ning vahetevahel lausa iiveldust. Üks klient arvas, et see võib olla gaasist, mida laseme müüdavate jookide sisse. Kas see võib olla tõsi?

Kiirhinnangu1 põhjal oli Eesti maksebilansi jooksevkonto 2017. aasta juunis 67 miljoni euroga plussis. Kaupade ja teenuste konto ülejääk oli 104 miljonit eurot, mida oli 11 miljoni euro võrra rohkem kui aasta tagasi. Suurenes nii kaupade kui ka teenuste maht. Kaubaeksport kasvas 8% ja ‑import 6% – tänu sellele vähenes kaupade konto puudujääk aasta võrdluses 8 miljoni euro võrra ja oli 81 miljonit eurot. Teenuste eksport kasvas 5% ja import 6%; teenuste konto ülejääk suurenes 4 miljoni euro võrra ja ulatus 185 miljoni euroni. Investeerimistulude ja jooksevülekannete ehk esmase ning teisese tulu netoväljavool kokku suurenes 16 miljoni euro võrra ja oli 37 miljonit eurot.
Esmaspäev, 14 August 2017 11:26

Mis on ostukindlustus?

Ostukindlustus on lihtne viis kindlustada kestvuskaubad, näiteks tehnikavidinad, riided, kodusisustus, spordivarustus jne. Swedbank hüvitab ka juhud, kui olete kogemata rikkunud uue eseme enda süül.
SEB tõstab 14. augustist II ja III samba väljamakselahenduste garanteeritud intressi 0,45-lt protsendilt  0,7-le protsendile, mis on turu üks parimaid. Uus intressimäär kehtib alates 14. augustist sõlmitud SEB Pensionilepingule ja SEB Eluaegse pensioni lepingule. Klientidele tähendab see suuremaid väljamakseid pensionisammastest.
Esmaspäev, 14 August 2017 10:52

Ettevõtjaid kimbutab tööjõupuudus

Tööealiste elanike arv väheneb ja veel rakendamata tööjõudu on tööturul järjest vähem. Esimeses kvartalis oli täitmata ametikohtade arv viimase kaheksa aasta suurim. Tööjõupuudus oli juulis äritegevust takistav peamine tegur veerandi tööstus- ja teenindusettevõtete hulgas ning lausa poolte ehitusettevõtete seas. Seetõttu püsib surve ka palkade kasvuks.
Tulenevalt ss.lv portaalis kasutatud maksupettuse skeemidest on Läti riigikassa kaotanud kuni 50 miljonit eurot tasumata makse, ütles riigi maksuameti juht Ilze Cirule Läti televisioonile.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference