Õigus
Rahastusprogramm Loov Eesti kutsub koos partneritega loomeettevõtteid üle Eesti leidma uusi ideid, et oma tooteid arendada või välisturule siseneda.
Swedbanki Rahaasjade Teabekeskuse tellitud uuringust selgus, et 80% Eesti lastest saab taskuraha. Regulaarselt hakatakse lastele taskuraha andma alates seitsmendast eluaastast, kuid ainult 20% Eesti peredest selgitab enne taskuraha andmist põhjalikult, kuidas rahaga vastutustundlikult ümber käia.
Kolmapäev, 23 August 2017 12:33

Majapidamiste laenud kasvavad üha tempokamalt

Eestis tegutsevate pankade poolt ettevõtetele ja majapidamistele antud laenude ja liisingute jääk oli juulis 17,6 miljardit eurot ehk 5,9% suurem kui aasta eest. Varasemate kuudega võrreldes on kasv veidi aeglustunud, mis tuleneb ettevõtete mõnevõrra vähenenud laenamisest. Seevastu majapidamiste laenud kasvavad üha tempokamalt.
Euroopa Komisjon otsustab septembri keskpaigaks, kas annab loa DNB ja Nordea Baltikumi pankade ühendamiseks Luminor-pangaks.
Rahandusministeerium on valmis õigusselguse nimel muutma haigekassa ja töötukassa tegevust reguleerivaid seadusi, et lõpetada vastuolu nende reservide kasutamises, millele juhtis tähelepanu õiguskantsler Ülle Madise.
E-residentsuse programmi juhi Kaspar Korjuse arvates võiks Eesti riik tulla välja riikliku krüptorahaga Estcoin ning nende müümisest saadavad tulud investeerida Eesti digilahendustesse.

Sageli sõlmitakse enne kinnisvaraga seotud tehingut eelleping, mis kindlustab justkui tulevase ostu-müügi. Seda, kas ja millisel juhul on see vajalik ning milline eelleping on üldse seadusega kehtiv, selgitab SEB Foorum.

Eesti Ametiühingute Keskliit tahab tõsta miinimumpalga võrdlusesse keskmise palgaga ja jõuda selleni, et miinimumnetopalk moodustaks 50 protsenti keskmisest netopalgast.
Aasta alguses jõustusid käibemaksuseaduse muudatused, millega osadele metalltoodetele rakendati pöördmaksustamist. Lisaks tekkis ettevõtjatel kohustus sellise kauba müümisel esitada ka eraldi arve. Peagi pärast muudatuste jõustumist sai nii rahandusministeerium kui ka kaubandus-tööstuskoda paljudelt ettevõtjatelt tagasisidet, et selline muudatus suurendas ettevõtjate halduskoormust ja tõi kaasa üksjagu segadust raamatupidamisse. Nüüd on ministeerium segadust lahendamas uue eelnõuga.
Kaubanduskoda on alates 2016. aasta algusest jälginud ja analüüsinud ning teinud kord kvartalis pensionifondide varade investeeringuid Eesti majandusse. Selle aasta teises kvartalis olid investeeringud siiani kõige suuremad. Kui eelmises kvartalis investeeriti Eesti majandusse vaid 5,01 protsenti, siis nüüd on see tõusnud 6,62 protsendile.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255