Maksud ja raamatupidamine
Eesti vabade töökohtade määr ehk vabade ametikohtade osakaal töökohtade koguarvus oli teises kvartalis 2,2 protsenti; esimeses kvartalis ja mullu teises kvartalis oli see 2 protsenti.
Eesti tööjõukulud kasvasid tänavu teises kvartalis võrreldes mullu sama ajaga 8 protsenti.
Haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) tellitud tasuta koolitustel saab tänavu sügisel osaleda enam kui 7500 inimest.
Tänavune sügishooaeg on Eesti Juristide Liidu juristidele ja õigusnõustajatele eriti töine ja tegevusrohke ning Tallinna linna elanikele soovitakse tasuta õigusabi osutada varasemast veel suuremas mahus ja ulatuses.
Reede, 15 September 2017 11:54

Riik toetab hoolduskoormuse vähendamist

Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva tutvustas neljapäeval valitsuskabinetile ettepanekuid hoolduskoormuse vähendamise toetamisest aastatel 2018-2021.
Pensioni kohta levib rohkelt erinevaid müüte ja eksiarvamusi.  Oluliste otsuste tegemisel ei saa aga lähtuda pelgalt uskumustest, sest vajadus tulevikuks koguda ei ole müüt, vaid tegelikkus. Kui tunned huvi, miks järgnevad neli levinud pensionimüüti paika ei pea, tasub edasi lugeda.
Riigikogu lükkas esimesel lugemisel 49 poolthäälega tagasi eelnõu, mis taastaks 2015. aastal kehtestatud alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi määrad aastani 2020.
Kaubanduskoda uuris oma liikmete seas, kas ja miks on nad 2017. aastaks planeeritud investeeringud ära jätnud või edasi lükanud. Selgus, et ettevõtjad oleks olnud valmis investeerima ca 50 miljonit eurot rohkem, kuid jätsid selle tegemata eelkõige ebastabiilse maksukeskkonna tõttu.
Reede, 15 September 2017 10:33

Kutsumata külaline riigihangete seaduses

Rohkem kui aastapikkune eelnõu menetlus riigikogus päädis suve hakul uue riigihangete seaduse vastuvõtmisega. Seda küll dramaatiliste lõppakordide saatel, sest viimasel hetkel ilmusid täiesti mõistlikku eelnõusse sätted, mida kohustusliku kooskõlastusringi läbimise ajal tekstis ei olnud ja mille lisamist ei arutatud ka huvigruppidega.
Värske üleeuroopalise uuringu andmeil olid suurima korruptsiooniriskiga Eesti omavalitsused Tallinn ja Vaivara, väikseima riskiga aga Harku vald ja Maardu linn. Korruptsiooniriski indeks ei viita tegelikule korruptsioonile, vaid näitab, kui läbipaistvalt ja avalikult omavalitsus riigihankeid korraldab.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255