Majandus ja äri

Jää põhjapoolusel sulab. Merepinna tase tõuseb 3 mm aastas. Lõuna-Euroopat kimbutab veepuudus, mille tõttu võib Vahemere-äärsest rannajoonest saada peagi kõrb. Kasvuhoonegaasid ja aastate jooksul inimeste poolt tekitatud heitmed mõjutavad meie keskkonda ja seega ka meie igapäevaelu ning planeedi tulevikku. Nende suundumuste aeglustamiseks on maailm kokku leppinud uues globaalse kliimakavas, mis on keskkonnaeesmärkide saavutamiseks eluliselt vajalik, kuid tekitab ka investeerimisvõimalusi.

CERT-EE hoiatab Facebookis leviva Estonian Airi petuskeemi eest.

Tänavu esimese poolaastaga tehti tehinguid Eestis ärikinnisvaradesse 194 miljoni euro eest, Balti riikides kokku investeeriti 511 miljonit eurot.
Neljapäev, 21 September 2017 13:39

Ajatempleid tuleb kasutada ka edaspidi

Möödunud kuul teatas Riigi Infosüsteemi Amet (RIA), et turvalisuse tagamiseks tuleks enne 2014. aastat loodud digidokumendid uuesti ajatempliga märgistada. Samas jäi kaubanduskojale ebaselgeks, kes ja millises mahus tasuta teenust kasutada saavad. Tänaseks oleme saanud RIA-lt ka vastused.

Valitsus kiitis 21. septembril heaks selle aasta riigieelarve muudatused, millega kohandatakse kulusid seoses muutunud vajadustega. Riigieelarve kulude ja tulude kogumaht selle tulemusel ei muutu, kuid täpsustuvad ministeeriumide ja teiste asutuste jooksva aasta kulud.

Neljapäev, 21 September 2017 13:30

Majandus seilab pärituules

  • Praeguseks saavutatud majanduse kasvutempot ei õnnestu kaua hoida
  • Positiivne on ettevõtete investeeringute mahu kasv ja kasumite suurenemine
  • Surve tööjõukulude kasvuks on pigem suurenenud
  • Ehitussektoris on ülekuumenemise oht, mis võib edasi kanduda ka ülejäänud majandusse
Neljapäev, 21 September 2017 13:16

ERGO hakkab pakkuma õigusabikulude kindlustust

ERGO Insurance SE sai finantsinspektsioonilt (FI) loa D.A.S. Õigusabikulude Kindlustuse AS-iga ühineda ning tegevusloa õigusabikulude kindlustustega tegelemiseks.
Valitsus kinnitas 21. septembril töötuskindlustusmakse määrad aastateks 2018-2021, jättes need senisele tasemele.
Valitsus muutis 21. septembril täiendava ravimihüvitise maksmise korda, et hüvitada suurenenud ravivajadusega inimestele ravimitele tehtud kulutusi senisest suuremas määras.
Baltimaadel on kuni järgmise suveni aega, et jõuda kokkuleppele oma elektrivõrgu Lääne-Euroopaga sünkroniseerimise osas; vastasel juhul võib projekt ilma jääda Euroopa Liidu rahastusest.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference