Ilmunud õigusaktid
Riigikogu rahanduskomisjoni aseesimehe Remo Holsmeri hinnangul ei saa rahapesu takistamiseks teha süütuse presumptsioonis erandit, kuna tegu oleks põhimõttelise muudatusega Eesti õiguskeskkonnas, kirjutab ERR-i portaal.
Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikme ja rahanduskomisjoni esimehe Mihhail Stalnuhhini sõnul pole pangaliidu ettepanek teha rahapesu tõkestamiseks süütuse presumptsiooni erand mõeldav, sest vastasel juhul lakkaks Eesti olemast õigusriik.
Möödunud nädalal kontrollisid maksu- ja tolliameti (MTA) ametnikud ümbrikupalga riskiga majutus- ja toitlustusettevõtteid, millest 18 asutuse 85 töötajast kolm ei olnud töötamise registris registreeritud.
  • Eesti ettevõtete ja majapidamiste laenuaktiivsus eelmisel aastal suurenes
  • Ettevõtete laenude keskmine intressimäär aastaga langes, majapidamiste vastav näitaja pisut tõusis
  • Hoiused kasvasid pankades aastaga 9%
  • Pangandussektori kasumit toetas puhasintressitulu suurenemine
Kolmapäev, 24 Jaanuar 2018 14:01

Eesti majandus püsib lähiajal heas seisus

Maailmamajanduse kasv on jätkuvalt tugev

13.01.2018 jõustus makseasutuste ja e-raha asutuste seaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seadus. Seadusega võetakse üle makseteenuste direktiivi (edaspidi PSD) uus redaktsioon (PSD2), mille eesmärgiks on tagada turu järjepidevus, võimaldades olemasolevatel ja uutel teenusepakkujatel, olenemata nende kasutatavast ärimudelist, pakkuda oma teenuseid selge ja ühtlustatud õigusraamistiku alusel. Täpsemalt annab direktiivi eesmärgist ja kehtestatud/kehtestavatest uutest nõuetest ülevaate finantsinspektsioon.
Eesti Erametsaliidu uuring kinnitab ettepanekut muuta metsa raieõiguse ja metsamaterjali müügi maksustamist, mis praegu ei taga metsanduse järjepidevust, vaid soodustab pigem metsamaa müümist ja tulude varjamist.
Eesti pankade esindusorganisatsiooni Pangaliidu hinnagul tuleks kaaluda mõtet teha rahapesu kuritegude puhul süütuse presumptsioonis erand, kirjutab Eesti Päevaleht.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!