Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Reede, 26 Jaanuar 2018
Majandus- ja taristuminister Kadri Simson esitab märtsis valitsusele aruande nullbürokraatia rakkerühma töö kohta, mille tulemusena on lihtsustatud ettevõtlusega seotud taotlusprotsesse, vähendatud aruandluskoormust ning rakendatakse rohkem andmete ühekordse küsimise põhimõtet.
Maaeluministeeriuministeerium arutas reedel toidusektoriga Euroopa Komisjoni määruse eelnõu, mis aitab vältida tarbijate eksitamist toidu põhikoostisosa päritolus.
Eesti Tööandjate Keskliit ja Eesti Ametiühingute Keskliit sõlmisid õiguskantsleri ettepanekul kollektiivlepingute laiendamise hea tava kokkuleppe, milles määratakse poolte esinduslikkuse kriteeriumid ning protseduurilised küsimused.
  • Euroopa Liidu toetused mõjutavad lühiajaliselt tellimuste hulka.
  • Eestis on toetuste osakaal SKP-s teiste riikidega võrreldes suur, mistõttu on neil ka tugevam mõju majanduskasvule.
  • Kui EL-i toetuste osakaal Eesti majanduses suureneb ühe protsendi võrra, kiirendab see samal aastal majanduskasvu ligi 0,5 protsendipunkti võrra.
  • Toetuste mõju  majandusele pole ainult positiivne, sest rahastatavad projektid tõrjuvad välja muid tellimusi ning osa rahast väljub impordi kaudu riigi majandusest.
  • Lähiaastatel suurendavad välistoetused Eesti majanduskasvu ja võimendavad seeläbi majandustsüklit.
Laenamine ettevõtetele kasvas detsembris euroalal aastaga 2,9 protsenti ehk 0,2 protsendipunkti aeglasemalt kui novembris, teatas Euroopa Keskpank (ECB) reedel.
Justiitsministeerium on lähiajal majast välja saatmas mitut eelnõu, mis on vajalikud selleks, et Euroopa Liidu andmekaitse uued normid saaksid 25. mail jõustuda.

"Justiitsministeeriumil on andmekaitse üldmääruse rakendamiseks vajalikud seadusemuudatused ette valmistatud ja isikuandmete kaitse seaduse eelnõu on valmis ning kooskõlastamisel ka käinud. See liigub lähinädalatel valitsuse istungile vastuvõtmiseks," ütles ministeeriumi pressiesindaja Kristin Rammus neljapäeval BNS-ile.

"Lisaks oleme ette valmistamas ka isikuandmete kaitse seaduse rakendusseadust, millega tehakse muudatused eriseadustesse ning see jõuab samuti lähiajal kooskõlastusringile," lisas Rammus.

Euroopa Komisjon avaldas kolmapäeval suunised, mille eesmärk on hõlbustada uute andmekaitse normide otsest ja sujuvat kohaldamist kõigi osaliste poolt kõikjal Euroopa Liidus alates 25. maist.

Veebiväljaande Euractiv sõnul ütles õigus- ja tarbijaküsimuste ning soolise võrdõiguslikkuse volinik Věra Jourová teemakohasel pressikonverentsil, et kõik liikmesriigid peale Saksamaa ja Austria on seni andmekaitsereformiks ette valmistamata ning peavad kiirustama, et nõuded õigeaegselt jõustada.

Kuigi uue määrusega on kehtestatud ühtne normistik, mis on kõigis liikmesriikides otsekohalduv, toob see teatavates aspektides endaga kaasa olulisi uuendusi, näiteks tuleb liikmesriikidel muuta kehtivaid seadusi ja andmekaitseasutused peavad looma Euroopa Andmekaitsenõukogu, teatas Euroopa Komisjoni pressiteenistus.

Vaatamata tehnika arengule ning pidevalt vähenevale inimeste arvule, on töötajatel põllumajanduses endiselt väga oluline roll. Töö sesoonsus ja kohustus tagada ohutud töötingimused panevad põllumajandustootjast tööandja suure surve alla. Peale selle võib füüsilise töö suur osakaal ning loomade ja tehnika ettearvamatus  põhjustada tööõnnetusi või kutsehaigusi. Järgnevalt anname oma põllumajandussektori kogemustele tuginedes mõned tööõiguslikud soovitused, millele põllumajandustootja peaks tähelepanu pöörama.

Euroopa Keskpank (ECB) otsustas 25. jaanuaril jätta muutmata nii varakirjaostuprogrammi kui intressimäärad.
Riigikohus tunnistas 25. jaanuaril kohtutäituri seaduses olevad tasumäärad põhiseadusega vastuolus olevaks, otsus jõustub kuue kuu pärast.
Euroopa Keskpanga (ECB) juhi Mario Draghi sõnul on valuutaturgude volatiilsus ebakindluse allikas.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255