Ühiskond
Swedbank ja SEB käesoleval aastal paroolikaartidest veel ei loobu ning mõlemas pangas jääb kehtima 200-eurone päevalimiit; seejuures lõpetab aga Danske Bank alates 2018. aasta märtsist täielikult koodikaartide kasutamise.
Töötuskindlustushüvitist on 2018. aastal võimalik saada maksimaalselt 1446 eurot ja 15 senti kuus. Minimaalne töötuskindlustushüvitis 31 kalendripäeva eest on käesoleval aastal 242 eurot ja 73 senti (minimaalne päevamäär on 7,83 eurot).
Eesti elektrivõrk oli 2016. aastal üks Põhja- ja Baltimaade regiooni ebausaldusväärsemaid, ületades usaldusväärsuselt vaid Rootsi elektrivõrku, selgub Euroopa elektrisüsteemihaldurite võrgustiku ENTSO-E raportist.
Hiljuti menetlusosaliste seas läbiviidud rahulolu-uuringust selgus, et Eesti kohtusüsteemi peab pigem või väga usaldusväärseks 88 protsenti advokaatidest ja koguni 97 protsenti prokuröridest. Kohtusse pöördunud ja kohtus käinud inimestest pidas kohtusüsteemi usaldusväärseks keskmiselt 80 protsenti.
Bitcoini tuleks reguleerida ja maksustada, kuna see on spekulatsiooni ja rahapesu vahend, ütles Austria keskpanga juht Ewald Nowotny usutluses väljaandele Süddeutsche Zeitung.
Alates jaanuarist peab hankija kontrollima ehitustööde riigihangetel pakkuja ja tema alltöövõtjate töötajate keskmisi töötasusid. Kui ettevõtte töötajate keskmine töötasu on viimasel kuuel kuul alla 70 protsendi ehitusvaldkonna keskmist, võib hankijal olla alus pakkumus tagasi lükata liiga madala maksumuse tõttu.
Alates 01.01.2018 kehtib uus töövaidluse lahendamise seadus, mille alusel lahendatakse töövaidlusasju töövaidluskomisjonis. Enne antud seaduse jõustumist algatatud töövaidluse lahendamisele kohaldatakse eelnevalt kehtinud individuaalse töövaidluse lahendamise seadust. Seda, mida toob endaga kaasa uus töövaidluse lahendamise seadus, selgitab tööinspektsioon.
Registrite ja Infosüsteemide Keskuse (RIK) andmetel registreeriti 2017. aastal 21 947 uut ettevõtet ja füüsilisest isikust ettevõtjat, mida on ligi 7,2 protsenti rohkem kui 2016. aastal.
Kultuuriminister Indrek Saar ja Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsiooni (TALO) juhatuse esimees Ago Tuuling allkirjastasid teisipäeval kultuuritöötajate palgakokkuleppe 2018. aastaks, mille kohaselt tõuseb kultuuritöötaja brutotöötasu alammäär alanud aastast 1150 euroni kuus.
Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoni hinnangul on majanduse ülekuumenemise märke riigi sekkumisetagi, kuid ainuke ohtlik märk on Rootsi kinnisvaraturu jahtumine, kirjutab Eesti Päevaleht.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference