Õigus
Teisipäev, 30 Jaanuar 2018 17:29

Euroala majandususaldus jaanuaris langes

Euroala majandususaldusindeks (ESI) langes jaanuaris 0,6 punkti võrra 114,7 punktile, pärast detsembris saavutatud 17 aasta kõrgeimat taset.
Teisipäev, 30 Jaanuar 2018 17:26

Ratas: pensioneid tuleks tõsta 60-70 eurot

Peaminister Jüri Ratase hinnangul tuleks tõsta pensioneid lisaks plaanitule erand korras 60-70 eurot, kirjutab ERR-i uudisteportaal; selle sammu maksumus oleks 220-350 miljonit eurot aastas.
Maksu- ja tolliamet (MTA) tõkestas 2017. aastal kuritegevuse ja salakaubanduse vastase võitluse käigu 23 kuritegeliku ühenduse ja grupi tegevuse.
Tallinna külastanud rahvusvahelise finantssektori ametiühingu juhid tunnustasid Luminor Eesti ja Eesti Finantssektori Töötajate liidu vahel sõlmitud kokkulepet ja kutsusid ka teisi Eesti panku järgima Luminori eeskuju.
Riigikohus tegi 2017. a olulise lahendi laste elatise suurendamise nõudes, mis täiendab senist kohtupraktikat elatise suuruse määramisel. Uued juhised on juba mõju avaldanud ka madalamate astmete kohtupidamises. Riigikohtu praktika kaotab elatise nõude lihtsa ja kiire menetluse. Edaspidi on inimestel äärmiselt keeruline ilma advokaadi abita elatise vaidlustes enda õigusi kaitsta.
Õiguskantsler pöördus kohalike omavalitsuste poole ajendatuna sellest, et mõned omavalitsused arvavad hooldekodutasu omaosaluse määramisel pensionäri sissetulekute hulka ka üksi elava pensionäri toetuse, kuigi selline tõlgendus on väär.
Välisministeerium tahab jätkuvalt, et Ukraina valitsus eemaldaks Eesti "madala maksumääradega riikide" nimekirjast, milles viibimine võib kaasa tuua probleeme Eesti ettevõtetele, mille tegevus on seotud Ukrainaga.
Pensionifondide teise samba keskmine nominaaltootlus oli möödunud aastal 3,7 protsenti ja reaaltootlus 0,3 protsenti; tulemus jääb alla teise samba pikaajalisele keskmisele, mis on vastavalt 3,9 ja 0,8 protsenti.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference