Ühiskond
Reede, 05 Jaanuar 2018 13:34

Mida oodata 2018. aastal?

2017. aasta osutus nii Eesti kui ka maailmamajanduse jaoks üllatuslikult edukaks. Kas soodsad tuuled jäävad meid saatma ka alanud uuel aastal?
Eesti majutusettevõtetes peatus novembris 236 000 sise- ja välisturisti, mida on 10 protsenti enam kui aasta varem samal kuul.
SEB kvartaalne investeerimisteemasid käsitlev väljaanne Investment Outlook teatab, et keskpangad nii majandust kui ka riskantsete varade turge oluliselt aidanud likviidsuspidu käesoleval aastal lõpetama ei kipu. Raha püsib ka alanud aastal pigem odav ja kergelt kättesaadav.
Justiitsminister Urmas Reinsalu saatis ministeeriumidele kooskõlastamiseks Riigi Teataja seaduse muutmise eelnõu, mille eesmärk on Riigi Teataja väljaandmisel muuta tõhusamaks ministeeriumide töökorraldust, vähendada tarbetut paberimajandust ning kiirendada edaspidi pisivigade parandamist.
Ametiühingute seaduses ja töötajate usaldusisiku seaduses on erinevus seoses töötajate usaldusisikute arvuga. See on mõnes ettevõttes põhjustanud aga olukorra, kus ettevõttes on kordades rohkem ametiühingu usaldusisikuid kui töötajate usaldusisikuid. Sel põhjusel tegi kaubanduskoda sotsiaalministeeriumile ettepaneku muuta ametiühingute seadust sätetega, mille kohaselt saab iga tööandja juures olla üks ametiühingute usaldusisik ning vaid kokkuleppel tööandjaga võib usaldusisikuid olla rohkem.
Eesti Pank ostis Euroopa Keskpanga (ECB) varaostukava raames detsembris 145 miljoni euro eest võlakirju, mida on 22,8 protsenti vähem kui novembris.

Maksu- ja tolliamet teavitab, millele peaks ettevõtja pöörama tähelepanu, et olla võimeline tõendama ettevõttele kuuluva sõiduauto üksnes ettevõtlusega seotud kasutust juhul, kui maksuhaldur soovib seda kontrollida.

Alates 1. jaanuarist 2018 tekib erisoodustus tööandja sõiduauto erasõitudeks kasutamise võimaldamisel. Maksu- ja tolliamet selgitab, et, et enam ei ole oluline tööandja sõiduauto kasutamine erasõitudeks, vaid sõiduauto kasutamise võimaldamine. Samuti ei ole enam oluline tööandja sõiduauto kasutamisel erasõitude hüvitamine, sest see ei muuda erisoodustuse maksustamist.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255