Majandus ja äri
Kolmapäev, 10 Oktoober 2018 16:41

Mida peaksid teadma vanemahüvitiste muudatustest

10. oktoobril olid Riigikogus teisel lugemisel paindlikumat vanemahüvitist lubavad muudatused. Edaspidi saavad ema ja isa olla samal ajal lapsega kodus ja saada vanemahüvitist, võtta vanemapuhkust kalendripäevade kaupa ning kombineerida töötamist ja lapsega koosolemist. Seetõttu tasuks pereplaneerimisel juba varakult läbi mõelda, kuidas lapse esimese kolme eluaasta jooksul vanemapuhkust mõlema vanema vahel jagada, kirjutab sotsiaalministeeriumi perepoliitika juht Pirjo Turk.
Luminori peaökonomisti Tõnu Palmi sõnul on Eesti kaubaeksporti toetanud kosunud toorainehinnad, nõudlus ning peamiste eksporditurgude jätkuvalt hea kasv.
Kolmapäev, 10 Oktoober 2018 16:30

2019. aasta riigipühad ja riiklikud tähtpäevad

2019. aastal langeb 8 riigipüha argipäevale ja 4 nädalavahetusele, teatab Eesti Raamatupidajate Kogu, tuletades meelde, et riiklikele pühadele vahetult eelnev tööpäev on päev, mida tööandja peab lühendama kolme tunni võrra.
Eesti on Baseli rahapesuvastase indeksi põhjal Soome järel madalaima rahapesu- ja terrorismi rahastamise ohuga riik, seejuures tõusis Eesti tabelis võrreldes mullusega ühe koha võrra, samas kui Taani, mille finantssektorit räsib Danske Eesti filiaali rahapesuskandaal, langes riikide lõikes kõige enam.
Riigikogus läbis 10. oktoobril esimese lugemise seaduseelnõu, millega võimaldatakse varasemast soodsama aktsiisimääraga maagaasi selle suurtarbijatele.
Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu (EHRL) juhatuse esimehe Verni Loodmaa sõnul peaks riik tegema Soomes rohkem turundustegevust, et meelitada siia taas rohkem sealseid turiste.
Presidendi majandusnõuniku Heido Vitsuri sõnul kinnitab augustikuu 7-protsendiline ekspordikasv soodsat konjunktuuri maailmas, kaubagruppide ja sihtriikide kõikumised on Eesti väiksuse tõttu kõikuvad.
Septembri lõpus oli töötuna registreeritud 28 927 inimest, mis moodustab 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust 4,4 protsenti, tegemist on selle aasta madalaima registreeritud töötuse määraga.
Sel aastal on ekspordikasv kiirenenud
Kolmapäev, 10 Oktoober 2018 12:24

SEB: aeglane ekspordikasv on murettekitav

SEB majandusanalüütiku Mihkel Nestori sõnul on Eesti aeglane ekspordikasv murettekitav, kuna väliskeskkond peaks eksportivaid ettevõtteid soosima.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference