Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Neljapäev, 11 Oktoober 2018
Maksumaksjate Liidu tellimusel konsultatsioonifirma KPMG poolt koostatud analüüsi kohaselt on Läti-suunalist piirikaubandust võimalik edukalt tagasi pöörata koos 100 miljoni eurose positiivse mõjuga Eesti eelarvetulule, alandades selleks 2020. aastal õlle ja kange alkoholi aktsiisimäärasid.
Veeteede ameti hinnangul võib valitsuse heakskiidu saanud laeva lipuõiguse seadus läbi töökohtade loomise laevanduse kaldasektorisse panustada Eesti sisemajanduse kogutoodangu (SKT) kümne aasta perspektiivis 2 protsenti.
Saksamaa valitsus langetas 11. oktoobril 2018. ja 2019. aasta majandusprognoosi, tuues põhjuseks nõrgema kaubanduskeskkonna.
Olympic Entertainment Group (OEG) esitas börsile taotluse Olympicu väikeaktsionäride aktsiate ülekandmiseks Odyssey Europe'ile 1,4-eurose hüvitise eest aktsia kohta.
Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja hinnangul võiksid Eesti ettevõtted aktiivsemalt investeerida ning riik rohkem kulusid kontrollida.
Valitsus kiitis 11. oktoobri istungil heaks seaduseelnõu, mis lihtsustab e-residentidele ja eestlastele välismaal notariaalset vormi nõudvaid tehinguid ja toiminguid.
Neljapäev, 11 Oktoober 2018 11:12

Kohustuslik tööõnnetuskindlustus

Sel sügisel on palju kõneainet pakkunud sotsiaalministeeriumi koostatud tööõnnetuskindlustuse väljatöötamise kavatsus, milles tehakse ettepanek kohustusliku tööõnnetuskindlustuse loomiseks. Tööõnnetuseks peetakse töötaja tervisekahjustust või surma, mis toimus tööandja antud tööülesannet täites või muul tööandja loal tehtaval tööl, tööaja hulka arvataval vaheajal või muul tööandja huvides tegutsemise ajal. Tihtipeale vastutab tööõnnetuste eest tööandja, kuivõrd tööandja kohustus on tagada ohutu töökeskkond, töökaitsevahendid, töötajate väljaõpe ja muu tööõnnetuste vältimiseks vajalik.
Platvormitöö on uus reaalsus. Uber, Airbnb, Wolt, Taxify, noored youtuberid –  kõik on kuulnud, paljud on platvormi kaudu teenuseid kasutanud ja nii mõnigi ka ise teenust pakkunud. Rahvusvahelise uuringu andmeil on platvormitöötajad enamasti noored, kõrgharidusega mehed, kes teevad platvormi kaudu madalamat kvalifikatsiooni nõudvat tööd, kirjutab sotsiaalministeeriumi sotsiaalkindlustuse osakonna juhataja Katre Pall.
Neljapäev, 11 Oktoober 2018 09:37

IKEA kinnitas taas Eestisse tulekut

Rootsi mööblipoekett IKEA kinnitas 10. oktoobril avaldatud uudiskirjas taas, et avab lähiaastatel poe ka Eestis.
Oleme ehitusettevõte, ehituslepingutega seoses on arvestatud garantiieraldis. Kuidas kajastada seda raamatupidamises?

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference