Õigus
Plokiahela tehnoloogial põhinevaid instrumente (sh krüptovääringut) on viimastel aastatel meedias üpris laialdaselt kajastatud. Plokiahela tehnoloogial põhinevad instrumendid (edaspidi PTP-instrumendid) on võtnud kasutusse ka Eesti ettevõtjad. Samal  ajal ei ole PTP-instrumentide üle arvepidamise ega nende aruandluses kajastamise reeglid tänaseks välja kujunenud. Seetõttu on Raamatupidamise Toimkond andnud suunised PTP-instrumentide kajastamise parima praktika kujunemiseks Eesti Finantsaruandluse Standardi kohaselt koostatavates aruannetes. Esitame need teemast huvitatutele meeldetuletuseks.
Riigikogu õiguskomisjon saatis esimesele lugemisele plaani, millega lubataks Eestis osaühingu asutamisel kasutada ükskõik millises Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriigis asuvat kontot.
Majanduskomisjoni esimehe Sven Sesteri sõnul peavad lähitulevikus sõidujagamisteenust osutavad juhid rakenduses esitama ka sõidukikaardi andmed.
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse eestvedamisel avatakse tänavuse aasta lõpus Ülemiste linnakus Eesti Rahvusvaheline maja, kus hakatakse välisspetsialistidele pakkuma mitmesuguseid neile vajalikke teenuseid.
Alates 2015. aastast järsult vähenenud keskvalitsuse töötajate arv jätkas kahanemist ka mullu, ehkki tempo on aeglustunud.
Esmaspäev, 15 Oktoober 2018 11:59

Miks pank oma kliendi tehingutesse sekkub?

Viimasel ajal on sagenenud tarbijate pöördumised finantsinspektsiooni seoses pankade hoolsusmeetmete rakendamisega. Näiteks on finantsinspektsioonilt uuritud, kas pangal on õigus nõuda täiendavaid selgitusi ja töölepingut, et tuvastada arvelduskontole pandud sularaha algset päritolu, ja kui klient seda ei esita, kas pank võib piirata tema arvelduskonto kasutamisõigust.
Esmaspäev, 15 Oktoober 2018 11:26

Milliste tööde tegijaid ohustab UV-kiirgus?

UV-kiirgus ohustab füüsikalise ohutegurina peamiselt väljas töötajaid. Kas on aga ka muid töid, mille puhul tuleks arvestada UV-kiirguse tervist kahjustava mõjuga?
Esmaspäev, 15 Oktoober 2018 10:41

SKT kui liikuv märklaud

SKT parandustel on riigiti erinev mõju
Esmaspäev, 15 Oktoober 2018 10:28

Oodates majanduskriisi

Lõppevat nädalat jäävad saatma suurem hinnakorrektuur maailma aktsiabörsidel ja IMF-i kärbitud majanduskasvuprognoos. Need sündmused lisavad ainult hoogu viimsepäevakuulutajatele, kes aina valjemal häälel järgmist majanduskriisi lubavad. Välismaistes  majanduslehtedes ilmub artikleid uue kriisi ajastuse ja eeldatavate põhjuste kohta järjepanu. Kodumaal tekitab majanduselu jälgivates inimestest kõhedat déjà-vu tunnet täispööretel ehitussektor ja tööturg, kus palgakasv ootab ka kõige kesisemate oskustega töötajat. Kui kõhutunde vastu vaielda on raske, siis statistikat vaadates ei saa me vähemalt Eestis eelmise majandusbuumiga võrreldavast ajast siiski rääkida.
Eesti Panga kiirhinnangu põhjal oli Eesti maksebilansi jooksevkonto tänavu augustis 43 miljoni euroga plussis.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference