Maksud ja raamatupidamine
Kuigi paljudel äri- või mittetulundusühingutel on vaid üks omanik või juhatuse liige, peavad ka nemad andma riigile teada tegeliku kasusaaja ehk kinnitama, et nad pole tankistid, kirjutab ERR.
Justiitsminister Urmas Reinsalu tegi pöördumises rahandusminister Toomas Tõnistele ettepaneku vabastada mittetulundusühingud ja sihtasutused kohustusest esitada tegelikud kasusaajad.
Teisipäev, 23 Oktoober 2018 15:42

Kõlvart: turismimaksu ideega tuleb edasi minna

Tallinna linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart leiab, et tema esitatud turismimaksu kehtestamise idee aruteludega tuleb edasi minna.
Taani finantsinspektsioon peab tegema kindlaks, kas Danske pank ajas sellele Eesti filiaalis toimunud rahapesu asjus tahtlikult puru silma või mitte, ütles Taani ettevõtlusminister Rasmus Jarlov 23. oktoobril.
Välisministeerium on valitsusele heakskiitmiseks esitanud eelnõu, mille alusel rakenduks 2020. aastal sotsiaalkindlustusleping Eesti ja Valgevene vahel.
Teisipäev, 23 Oktoober 2018 13:50

Kaardipettused on kolinud internetti

Eesti on kaardimaksete rohkuse poolest Euroopas esimese viie riigi hulgas, kuid  pettuste osakaal on üks väiksemaid. Eesti pankade välja antud pangakaartidega tehti 2016. aastal 10 500 kaardipettust koguväärtuses 1,1 miljonit eurot. Kaarditehinguid tehti samal ajal 328 miljonil korral ja nende koguväärtus oli 11,1 miljardit eurot. Pettuste osakaal kõikides kaarditehingutes oli Euroopa Liidu liikmesriikide keskmisest seitse korda väiksem. Eesti eristub selgelt teistest Euroopa riikidest selle poolest, et samal ajal kui inimesed kasutavad aktiivselt pangakaarte, on kaardipettuste osatähtsus võrreldav nende riikidega, kus tehinguid tehakse vähe, näiteks Ungari, Leedu ja Poola. Lisaks Eestile paistab ka Holland silma nii aktiivse kaardikasutuse kui ka väheste kaardipettuste poolest.
Teises kvartalis oli Euroopa Liidu kõige madalama riigivõlaga riik jätkuvalt Eesti, kõige rohkem kahanes võlakoorem kvartaliga Sloveenias, suures aga Küprosel.
Teisipäev, 23 Oktoober 2018 13:47

Swedbank: meie Baltimaades raha ei pesnud

Rootsi pangakontsern Swedbank on kindel, et neid ei tirita Baltimaade rahapesuskandaali, millesse on segatud Danske ja Nordea pangad, vahendab Bloomberg.
Teisipäev, 23 Oktoober 2018 13:29

Eluasemelaenuturg on hoogu maha võtmas

Uusi eluasemelaene on võetud viimastel kuudel varasemast vähem, samas  autoliising kasvab endiselt kiiresti. Eestis tegutsevatest pankadest võetud ettevõttelaenud ja -liisingud kasvasid eelmise kuudega samas tempos. Nii ettevõtete kui ka eraisikute pangahoiused septembris augustiga võrreldes pisut vähenesid, ehkki aastakasv püsis tugev.
Investeerimisfondi Hermitage Capital juhtiv Bill Browder süüdistab Nordea panka juba 405 miljoni dollari ulatuses kahtlaste tehingute vahendamises, kirjutab Bloomberg.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference