Ühiskond
Teisipäev, 09 Oktoober 2018 16:44

Töövõtuleping ja tasu sissenõutavus

Praktikas on sagedased töövõtulepingutest tulenevad vaidlused, kus tellija keeldub lepingujärgseid töid vastu võtmast või töövõtja esitatud arveid aktsepteerimast, kuigi töövõtja hinnangul on kõik lepingujärgsed tööd teostatud.
Teisipäev, 09 Oktoober 2018 14:05

Krediidiasutuste avansilised maksed

Alates 1. jaanuarist 2018 peavad krediidiasutused (nii residendist krediidiasutused kui ka mitteresidendist krediidiasutuse Eesti filiaalid) maksma oma eelmises kvartalis teenitud kasumilt avansilist tulumaksu (tulumaksuseaduse (TuMS) § 471 lõige 1). Ülevaate kohustusest annab maksu- ja tolliamet.
Eesti Pangaliit loodab edendada pankadevahelist koostööd ja luua ühise sularahaautomaatide võrgustiku üle Eesti ja Baltimaade.
Eesti Pangaliit tahab pankade avansilise tulumaksu korda muuta selliselt, et pangad saaksid teenida igas kvartalis 5 miljonit eurot tulumaksuvaba kasumit.
Riigikokku on taas kord jõudnud arutlemisele isikuandmete kaitse seaduse eelnõu. Eelnõu puudutab ettevõtjaid nende sätete osas, mis Euroopa Liidu andmekaitse üldmääruses on jäetud riigi otsustada. Eesti Kaubandus-Tööstuskoda tegi ettepaneku muuta võlasuhte rikkumisega seotud isikuandmete töötlemise eesmärke.
Keskkonnaministeerium on teinud ettepaneku muuta tänast pakendiaruande audiitorkontrolli kohustust selliselt, et edaspidi on pakendiorganisatsioonil õigus määrata, millised temale kohustused üle andnud pakendiettevõtjad on kohustatud pakendi audiitorkontrolli tegema.
AS-i Tootsi Turvas Soome emaettevõte Vapo Oy ja Hollandi BVB Substrates ühinevad, et moodustada Euroopa suurim profi- ja hobiaiandusettevõte.
Maksu- ja tolliameti (MTA) seniste andmete alusel on kaheksa kuuga kasutanud oma maksuvaba tulu maksimaalselt ära 47 protsenti tulu saanud inimestest.
Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) langetas Eesti tänavust majanduskasvu väljavaadet 0,2 protsendipunkti võrra 3,7 protsendile.
  • Eesti pangaklientide tehtud piiriüleste maksete maht ei ole rahvusvahelises võrdluses silmapaistvalt suur.
  • 2008.–2015. aastal ületas Eesti pankades algatatud rahvusvaheliste maksete maht Eesti riigi SKT-d 3,1 korda, mis on võrreldav Belgia, Prantsusmaa ja Soome näitajaga ning on väiksem kui Saksamaa oma.
  • Kui võrrelda rahvusvaheliste maksete väärtust elaniku kohta, jäävad Eesti arvelduste mahud Euroopa keskmisele tunduvalt alla.
  • Piiriülesed arveldused moodustavad loomuliku osa Eesti kui avatud majanduse vereringest. Eesti Panga piiriüleste maksete statistika abil ei ole võimalik hinnata rahapesu probleemi suurust. Kindlasti on eksitav pidada kahtlaseks terve riigi välisarvelduste kogumahtu.
  • Üht panka või riigi pangandust läbivaid rahasummasid kirjeldades on eksitav kokku liita pangaklientide poolt kontodele ja kontodelt välja kantud summad.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference