Tööõigus ja tööturg
Riigikogu võttis menetlusse krediidiasutuste seaduse eelnõu, mis pangaturu jätkusuutlikuks toimimiseks seaks paika korra, mis sätestab, mis järjekorras rahuldataks panga tagamata võlainstrumentidest tulenevaid nõudeid, kui pank maksejõuetuks muutub.
Euroopa Parlament kiitis 13. novembri hääletusel heaks uue siduva taastuvenergia eesmärgi ja energiatõhususe põhieesmärgi aastaks 2030, mille kohaselt tuleb selleks ajaks suurendada energiatõhusust 32,5 protsenti ning taastuvenergia osakaal peab moodustama lõpptarbimisest 32 protsenti.
Teisipäev, 13 November 2018 15:02

Mängurlus ja seadus: Ülemkohus muudab mängu

Selle aasta alguses, otsustas Ameerika Ühendriikide Ülemkohus, et osariikidel lubatakse legaliseerida hasartmängud üksikutel spordiüritustel. Eelnevalt oli see legaalne ainult Nevada osariigis, ent kohtuotsus tähendab, et potentsiaalselt mitme miljardi dollari suurune turg on nüüd avatud ülejäänud riigile. Aastaid kihlveo mängimisteenustega tegelenud USAst väljaspool asuvad hasartmänguettevõtted on juba üles näidanud huvi äritegevuse vastu USAs.
Siseministeerium teeb valitsusele ettepaneku kehtestada tuleva aasta sisserände piirarvuks 1315 inimest ehk 0,1 protsenti Eesti alalisest elanikkonnast.
Teisipäev, 13 November 2018 10:54

Finantsesoteerika ja säästmine

Valimiseelne ärevus on asunud kõigutama pensionisambaid. Laiemalt on tegemist järjekordse näitega, et noorel ühiskonnal on suurest ja laiast finantsmaailmast veel väga palju õppida.
Veini ja kange alkoholi müüjaid koondav Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liit (ATML) on seisukohal, et aktsiisipoliitika peaks järgneval neljal aastal toetuma maksurahule ning seejuures tuleks proportsionaalselt langetada nii lahja kui ka kange alkoholi aktsiisimäärasid.
Ettevõtluskõrgkooli Mainor ja Tallinna Tehnikaülikooli lektori Kristjan Liivamäe hinnangul jääb Eesti konservatiivsete pensionifondide tootlus ka järgmistel aastatel inflatsioonile alla, selle taga on aga seadusandlikud piirangud, mitte kehv fondijuhtimine.
Teisipäev, 13 November 2018 10:28

Tööturul on sündinud uus rekord

Sel aastal on igas kvartalis umbes seitse protsenti töötajaist omal soovil senise tööandja juurest lahkunud ja alustanud tööd kellegi teise heaks. Laias laastus tähendab see, et ühe aasta sees siirdub iga neljas palgatöötaja paremate võimaluste teed – see on taasiseseisvusaja suurim üleriigiline personali voolavus.
Riigikogu põhiseaduskomisjon kiitis 12. novembril heaks sotsiaaldemokraat Barbi Pilvre muudatusettepanekud, mis tühistasid kavandatud kohtupidamist ja õigusrikkujate nimede avalikustamist puudutavad piirangud.
Teisipäev, 13 November 2018 10:04

Kapitali väljavool Venemaalt on kolmekordistunud

Venemaa keskpanga hinnangul on kapitali väljavool tänavu kümne kuuga kolmekordistunud 42,2 miljardi USA dollarini.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference
430824810 430800019636154 7356040320163199917 n255