Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Kolmapäev, 21 November 2018
Kolmapäev, 21 November 2018 16:54

WTO asub USA metallitariife uurima

Maailma Kaubandusorganisatsioon (WTO) nõustus 21. novembril kuulama riikide kaebusi USA terase- ja alumiiniumitariifide üle ja samuti Washingtoni kaebusi nende tariifide vastumeetmete üle.
Veini ja kange alkoholi tootjaid esindav Alkoholitootjate ja Maaletoojate Liit (ATML) soovib järgmiseks neljaks aastaks stabiilset maksumäära, misjärel saaks liidu arvates selgemalt hinnata alkoholitööstuse rolli Eesti majanduses ja ka riigi aktsiisipoliitikat.
Kolmapäev, 21 November 2018 16:04

Maksuhalduri tasuta koolitused detsembris 2018

Maksu- ja tolliamet ootab detsembris 2018 huvilisi tasuta koolitusele:
Peaminister Jüri Ratase sõnul ei luba riigieelarve fiskaalse terviklikkuse olulisus Eesti aktsiise langetada ei Läti ega ka Leedu tasemele.
Riigikogu võttis 21. novembril vastu seaduse, mille järgi ühendatakse tuleva aasta algusest tarbijakaitseamet ja tehnilise järelevalve amet (TJA).
Kolmapäev, 21 November 2018 14:12

Brüssel lükkas Itaalia eelarve ametlikult tagasi

Euroopa Komisjon lükkas 21. novembril ametlikult tagasi Itaalia riigieelarvekava, sillutades sellega tee võimalikele sanktsioonidele ja trahvidele.
Kolmapäev, 21 November 2018 14:10

OECD: maailma majanduskasv hakkab aeglustuma

Maailma majanduskasv on haripunktis ja on nüüd silmitsi aeglustumisega, mida veavad riikide kaubandustülid ja raskemad monetaartingimused, teatas Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsioon (OECD) 21. novembril.
Kinnisvarabüroo Uus Maa teatel on tänavune aasta Tartu kinnisvaraturul olnud silmatorkavalt aktiivne, oktoobrikuus jõuti seejuures rekordilise 219 tehinguni.
Euroopa Parlament kutsus tunnistusi ja soovitusi andma Danske panga endise töötaja ja selle Eesti filiaalis toimunud rahapesu paljastanud vilepuhuja Howard Wilkinsoni advokaadi Stephen Kohni.
Eestis registreeritud ettevõte müüb kaupa Lätis registreeritud firmale. Mõlemad firmad on oma riigis registreeritud käibemaksukohustuslaseks. Kaup läheb Poolast Rootsi, tegu on kolmnurktehinguga. Kas aastaaruandes tuleb näidata lisa „Müügitulu” osas „Müügitulu geograafiliste piirkondade lõikes” müügi asukohana ostja registreeritud asukoht (Läti) või riik, kuhu kaup tarnitakse (Rootsi)?