Majandus ja äri
Riigikogu majanduskomisjon toetas andmesaatkonna rajamist Luksemburgi ning eelnõu läheb riigikogusse esimesele lugemisele 20. veebruaril.
Riigikogu juhatus võttis menetlusse eelnõu, mis seob raskemate liikluskuritegude eest määratava trahvi rikkuja sissetulekuga, samuti otsustas juhatus võtta menetlusse Reformierakonna esitatud eelnõu, mis alandab lahja alkoholi aktsiisimäärasid.
Kuigi pankrotistunud ettevõtete osakaal registreeritud äriühingutest püsis 2017. aastal teist aastat järjest aegade madalaimal 0,16 protsendi tasemel, toimusid muutused pankrotiohule viitavate tunnuste osas; üha raskem on pankrotiohtu määrata võlgade ja põhinäitajate järgi.
Alates veebruarist saab e-maksuametist/e-tollist lihtsa ja mugava ülevaate oma maksustatavast sissetulekust ning maksuvaba tulu kasutusest. Kui aasta kestel tekib olukord, kus maksuvaba tulu on MTA andmetel kasutatud ettenähtust rohkem, siis saadab amet selle kohta automaatse teavituse.
Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon arutab 13. veebruari istungil, millised on Eesti võimalused toetuste saamiseks uuel Euroopa Liidu eelarveperioodil ning kaalub võimalust jaotada Eesti kaheks regiooniks, mis võiks suurendada toetuste suurust kuni 500 miljoni euro võrra seitsme aasta jooksul.
Kiirhinnangu1 põhjal oli Eesti maksebilansi jooksevkonto 2017. aasta detsembris 43 miljoni euroga plussis. Kokku oli kaupade ja teenuste konto ülejääk 64 miljonit eurot ehk 20 miljoni euro võrra suurem kui aasta tagasi. Nii kaubaeksport kui ka -import kasvas 4%. Kaubaimpordi suurema mahu tõttu suurenes kaupade konto puudujääk 2016. aasta detsembriga võrreldes 6 miljoni euro võrra ja oli 112 miljonit eurot. Teenuste konto ülejääk suurenes aastaga 26 miljoni euro võrra ja ulatus 176 miljoni euroni. Teenuste eksport kasvas 7% ja import 3%. Investeerimistulude ja jooksevülekannete ehk esmase ja teisese tulu netoväljavool kokku suurenes aastaga 4 miljoni euro võrra ja oli 21 miljonit eurot.
Teisipäev, 13 Veebruar 2018 11:20

EKI toidukorv kallines aastaga 6,8 protsenti

Eesti Konjunktuuriinstituudi (EKI) toidukorv kallines eelmisel aastal 6,8 protsenti 74,40 euroni, mis on läbi aegade kõrgeim maksumus.
Korterelamu renoveerimine on pikaajaline protsess. Juhatusel tuleb organiseerida hoone ülevaatus, teha ühistu liikmete seas selgitustööd ja saada kooskõlastused. Sellest, millest tuleks alustada, kui on näha, et käes on aeg hakata remondi jaoks laenu taotlema, räägib SEB Panga äriklientide osakonna kliendihaldur Sirje Astel.
Maksu- ja tolliamet (MTA) pidas jaanuaris kahes juhtumis kinni üle tonni salaalkoholi ja 680 000 salasigareti.
EY krüptovaluutadesse investeerimise riske käsitlev värske uuring kinnitab, et rohkem kui kümme protsenti plokiahela platvormil põhinevate krüptomüntide pakkumistest (ICO) saadud tulust kaob või varastatakse küberrünnakute käigus.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference