Ühiskond
Eesti Energia võib saada keskkonnaministeeriumilt rehvihakkest õli tootmiseks vanarehvide kui jäätme lakkamise määruse märtsiks, pärast mida on vaja kooskõlastust Euroopa Komisjonilt ja luba turustamiseks Euroopa Kemikaaliametilt.
Justiitsminister Urmas Reinsalu tutvustas valitsuskabineti liikmetele vastutustundetu ettevõtluse vastaseid meetmeid, millega vähendada nn tankistide kasutamist ettevõtluses ja parandada ärikultuuri tervikuna.
Reede, 16 Veebruar 2018 13:45

Tööturg täispööretel

Värske tööturustatistika kinnitab, et vähemalt töötaja vaatevinklist võetuna, püsib olukord tööturul suurepärane. Tööjõu nappus ja kiire palgakasv on saanud äriplaanide jätkusuutlikkuse lakmustestiks, kuid loodetavalt aitab tugev majanduskeskkond  inimestel liikuda ettevõtetesse, mille konkurentsivõime põhineb muul, kui vaid madalal tööjõukulul.
Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel ja Tõrva Tarbijate Ühistu juhatuse liige Ilona Leetma sõlmisid 16. veebruaril koostööleppe.
Riigikogu juhatuse otsusega võeti menetlusse Vabaerakonna fraktsiooni ettepanek, millega antaks inimestele õigus suunata kuni üks protsent oma maksustatavast tulust heategevuseks või vabaühendustele.

Internet annab varasemaga võrreldes kujutlematuid võimalusi. Interneti poolt pakutav anonüümsus on kindlasti väärtus – seda nii tagakiusatud ajakirjanikele sõnavabadust piiravates riikides või ka töötajale, kes muidu ei julge kuhugi pöörduda seoses rikkumistega, mis tööandja on salamisi toime pannud. Samal ajal võimaldab internet anonüümsust ka isikutele, kes võivad seda kuritarvitada. Nii on ka vaidluses, mille osas Eesti kohus küsis eelotsust Euroopa Liidu Kohtult. Eesti kohus küsib sisuliselt selle kohta, kui kaugele võib võltskaupa müüvate veebilehtede toimimisele kaasaaitaja minna väitega, et tema pakub võltskauba müüjatele vaid tehnilist tuge.

Euroopa Liidu järgmise perioodi eelarve peab tagama paremad ühendused, piirkondade ühtlasema arengu ja heaolu, õiglasemad otsetoetused põllumeestele ning rahastuse rände ja julgeolekuküsimustega tegelemiseks, teatasid Eesti peaminister Jüri Ratas, Läti peaminister Māris Kučinskis ja Leedu president Dalia Grybauskaitė neljapäeval avaldatud ühispöördumises oma EL-i kolleegidele.
Riikliku järelevalve alla kuuluvad finantssektori ettevõtted on hästi kapitaliseeritud; Eestis tegutsevad pangad, fondivalitsejad, investeerimisühingud, makseasutused ning elukindlustus- ja kahjukindlustusseltsid täidavad finantsinspektsiooni avaldatud 2017. aasta kolmanda kvartali andmete põhjal kapitalinormatiive suure varuga.
Reede, 16 Veebruar 2018 10:31

FIE ja käibemaks

Maksu- ja tolliamet selgitab FIE-de käibemaksuarvestuse põhimõtteid.

2017. aastal töötas Eesti idufirmade heaks 4300 inimest, kelle pealt maksti tööjõumakse 36 miljonit eurot; iduettevõtjad kaasasid investoritelt täiendavat kapitali 270 miljonit eurot.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference