Majandus ja äri
Likvideerimisel olevat Versobanki likvideeriv KPMG soovitab panga kliendidel avada konto mõnes teises pangas, sest peale pangakontode sulgemist 26. märtsil ei saa Versobanki kontodele enam ühtegi makset vastu võtta.
29. märtsil jõustunud tehinguga müüs Inbank AS 10 protsenti Coop Pank AS-i aktsiatest, millest 5 protsendi suuruse osaluse omandasid Coop Panga praegused aktsionärid ja 5 protsendi suuruse osaluse Tallinna linnavalitsuse asutatud TÜ Eesti Ühistukapital.
Kinnisvarabüroo Uus Maa hinnangul on üha tiheneva konkurentsi ja kasvava nõudluse tulemusel hakanud üürikorterite pakkumishinnad langema.

Konkurentsivõime kavas "Eesti 2020" on kirjeldatud konkurentsivõime parandamiseks püstitatud eesmärgid 2020. aastaks. Kava kaks keskset eesmärki on Eesti majanduse tootlikkuse ja tööhõive suurendamine ning sisaldab konkurentsivõime parandamiseks vajalikke tegevusi. Kuna kava uuendatakse iga aasta aprilli lõpuks, siis andis ka kaubanduskoda sisendid kava täiendamiseks ja täpsustamiseks. Näiteks tegi koda ettepaneku enne maksumuudatuste tegemist maksukeskkonda põhjalikult analüüsida ning vähendada avaliku sektori töötajate arvu.

Vanemapuhkuste ja perehüvitiste muudatusi on kavandatud juba mõnda aega. Mõni muudatus on tänaseks ka juba jõustunud. Nüüd on valminud ka täiendatud perehüvitiste seaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu. Kaubanduskojal on hea meel, et eelnõus on arvestatud ka koja ettepanekuga pikendada lapsehoolduspuhusele minemise ja naasmise etteteatamise tähtaega 45 päevani. Vaata lähemalt, millised muudatused veel töös on!
Kaubanduskoda saatis hiljuti justiitsministeeriumile kuus ettepanekut äriregistri muutmiseks. Koda sai oma liikmetelt veelgi ideid äriregistri ja ettevõtjaportaali tänasest veelgi ettevõtjasõbralikumaks tegemiseks, süsteemide kasutusmugavuse tõstmiseks ning ettevõtjatele paremate teenuste pakkumiseks. Seetõttu esitas koda ministeeriumile täiendavad ettepanekud.
Perioodi 2014-2020 Euroopa struktuuri- ja investeerimisfondidest suunati veebruari lõpuks kokku Eesti majandusse veidi üle 981 miljoni euro.
Harju Maakohus kinnitas määrusega Versobank AS-i likvideerijad. Avalduse likvideerijate määramiseks esitas kohtule krediidiasutuse seaduse põhjal finantsinspektsioon, pärast seda, kui Euroopa Keskpank oli 26. märtsil 2018 finantsinspektsiooni ettepanekul tunnistanud kehtetuks Versobank AS-i krediidiasutuse tegevusloa.
Läti ja Leedu Luminori pangad ühendatakse Eesti pangaga, kirjutab Läti riiklik väljaanne Latvijas Vestnesis (Läti Teataja).
Tahaksin uurida, kas tööandjana on mul võimalik määrata, millal võivad töötajad võtta 3-6 päeva lapsepuhkust. Tean, et tööandjana võin neid päevi liita põhipuhkusele, kuid mida teha siis, kui töötaja ei ole nõus neid põhipuhkusele liitma ning soovib neid välja võtta sel ajal, kui ta ise tahab. Tean, et töötajal on õigus 14 kalendripäeva ette teatades need päevad välja võtta, kui need ei ole fikseeritud puhkuse ajakavas. Kas mul kui tööandjal on õigus töökorralduse reeglites seda kuidagi reguleerida? Kas tööandja võib keelduda talle mittesobival ajal neid päevi andmast? Meil on tootmisettevõte ja sooviksime kuidagi lapsepuhkuse kasutamist reguleerida.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference