Õigus
Teisipäev, 06 Märts 2018 16:19

Riigikogu võttis menetlusse kuus eelnõu

Riigikogu juhatus otsustas võtta menetlusse kuus eelnõu, nende seas ka Vabaerakonna fraktsiooni algatatud kohaliku omavalitsuse üksuse finantsjuhtimise seaduse täiendamise seaduse eelnõu, teatas riigikogu pressiesindaja.
Euroopa Investeerimisfond (EIF) ja Swedbank kirjutasid alla mikrorahastamislepingule, mille eesmärk on toetada Euroopa tööhõive ja sotsiaalse innovatsiooni programmi (EaSI) raames Eesti, Läti ja Leedu mikroettevõtjaid.
Tarbimislaenudele keskendudud panga Bigbank kontserni kasum kasvas eelmisel aastal 47 protsenti 17,2 miljoni euroni.
Teisipäev, 06 Märts 2018 13:54

Kes teeb kindlaks vee õige hinna Tallinnas?

Möödunud aasta detsembris jõudis lõpule AS-i Tallinna Vesi ja konkurentsiameti vaidlus selle üle, millisest metoodikast AS-i Tallinna Vesi vee hinna määramisel tuleb lähtuda. Kohus andis õiguse valdavalt konkurentsiameti metoodikale ja jättis seadustamata AS-i Tallinna Vesi erastamisel ette nähtud metoodika. Sellest tulenevalt võib asuda seisukohale, et vaidluse algusest peale kehtinud vee hind on olnud kooskõlastamata ega vasta seaduslikule metoodikale. Kes teeks kindlaks, mis hind on olnud ja saab olema õige?
Inbank AS plaanib sel kevadel emiteerida mitteavalikult pikaajalisi võlakirju ja aktsiaid, et kaasata kapitali rahvusvaheliseks kasvuks; pank kavatseb aktsiad börsil noteerida järgmisel aastal.

Kokkujooksmise äärele jõudnud Helsinki kinnisvaraturg peletab üha rohkem Soome raha Tallinna, kus Soome investorid taas üksi ja hulgi kortereid kokku ostavad.

Eesti Pank ostis Euroopa Keskpanga (ECB) varaostukava raames veebruaris 54 miljoni euro eest võlakirju, mida on 3,8 protsenti rohkem kui jaanuaris, mil keskpank vähendas seoses Euroopa Keskpanga (ECB) varaostukava mahu vähendamise otsusega oodatult võlakirjaoste poole võrra.
Veebruaris tehti Tallinnas korteriomanditega 773 tehingut, mida on 2017. aasta sama ajaga võrreldes 15,4 protsenti enam; korterite keskmine ruutmeetri hind kasvas aastaga 7 protsenti 1843 euroni.
Tööinspektsioon teeb 6. märtsil riigikogus ülevaate eelmise aasta töökeskkonnast Eestis. Eelmisel aastal toimus 5184 tööõnnetust ehk 14 tööõnnetust päevas. Oma elu kaotas tööpostil üheksa inimest.
Baltimaade, Põhjamaade, Iirimaa ja Hollandi rahandusministrid esitasid ühisseisukohad Euroopa majandus- ja rahaliidu (EMU) tuleviku osas.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference