Kuupäeva järgi filtreeritud artiklid: Teisipäev, 17 Aprill 2018
Riigikogu juhatus otsustas võtta menetlusse isikuandmete kaitse seaduse ja välismaalaste seaduse muutmise seaduse eelnõu ning MTÜ Eesti Rohelise Liikumise pöördumise põlevkivienergeetikast väljumise kohta.
Riigikogu õiguskomisjon arutas lühimenetluse loomist ja otsustas saata vastava eelnõu teisele lugemisele.
Rahandusministeerium on koostanud valitsusele heakskiitmiseks korralduse eelnõu, mille kohaselt maksavad riigi osalusega äriühingud tänavu dividende kogusummas 159,3 miljonit eurot; koos tulumaksuga laekub riigieelarvesse äriühingutelt ligi 199,2 miljonit eurot.

Kuidas kajastada ettevõtte bilansis kontsernikontol olevat raha jääki? Kui viimase bilansipäeva seisuga on ettevõte paigutanud oma rahalised vahendid kontsernikontole, kas seda tuleks siis kajastada ettevõtte aruandes raha jäägi real või nõudena kontsernikonto liikmete ehk seotud osapoolte vastu? Millistel puhkudel võib olla õigustatud kontsernikontol olevate rahaliste vahendite kajastamine raha jäägina?

  • Finantsstabiilsuse riskid on Eestis väikesed. Riske maandavad ettevõtete ja majapidamiste rahalise seisu paranemine ning pankade omakapitali kõrge tase
  • Kõige tõsisemalt ohustavad Eesti finantsstabiilsust Põhjamaade kinnisvaraturu riskid
  • Pingeline seis tööturul ja tootmisseadmete kõrge rakendatus viitavad majanduse võimalikule ülekuumenemisele
  • Kui majapidamiste eluaseme- ja tarbimislaenude hoogne kasv jätkub, kaalub keskpank eluasemelaenude nõuete karmistamist
  • Keskpank lisas hiljuti loodud Luminori süsteemselt oluliste pankade nimekirja ja nõuab pangalt 2% täiendavat kapitalipuhvrit
  • Keskpank tõstis turuosa kasvu tõttu LHV kui süsteemselt olulise panga puhvrinõude 0,5% pealt 1%ni
  • Eestis on nüüd neli süsteemselt olulist panka: Swedbank, SEB Pank, Luminor Bank ja LHV Pank
Teisipäev, 17 Aprill 2018 11:39

Ehitada saab ka tüütu planeerimismenetluseta?

Üldreeglina on vähemalt linnades suuremateks ehituslikeks ümberkujunduseks tarvis läbi viia detailplaneeringu menetlus. Ehkki tihti aeganõudev, võimaldab see siiski avalikkust ja huvitatud isikuid, eelkõige naabruskonda kaasata ning vähemalt põhjendatud määras ka nende muresid ja ettepanekuid arvestada. Detailplaneering on aluseks hiljem ehitusprojekti koostamiseks ja –loa taotlemiseks.
Riigikogu sotsiaalkomisjon otsustas saata esimesele lugemisele valitsuse algatatud eelnõu, mis seob pensioniea eeldatava elueaga, muudab pensionile jäämise paindlikumaks ja vähendab pensioni sõltuvust palga suurusest.
Viru hotellis toimub teisipäeval kell 15-18 menukas noorte töömess „Suveks tööle“, mida on kolme toimumisaasta jooksul väisanud juba ligi 6000 Tallinna ning Harjumaa koolinoort.
Riigi eelarvestrateegia läbirääkimiste tulemusel suunatakse Eesti e-riigi arendamisse kokku täiendavad 117,5 miljonit eurot järgneva nelja aasta jooksul, muu hulgas tõstetakse riigi IKT-spetsialistide palku 20 protsendi võrra.
AS Sangar koondab oma suurpartneri Eton AB-ga sõlmitud hankelepingu lõppimise tõttu 65 töökohta.

Küsi nõu!

  Esita küsimus

Saada vihje

Hea lugeja, meie eesmärk on teha just sellist ajakirja, nagu sulle meeldib. Pane kirja soovitud teemad ning dokumendivormid, mida tahaksid siit leida. Tehkem koostööd!
right banner 2024 est konference